lördag, juli 04, 2009

Efter sol kommer....



....ett rejält oväder, inom en timme hade det regnat droppar stora som ägg, spöregnat i vanlig fart, haglat, åskat under tiden som lokala stormbyar härjade runt.
Vi skulle bort till Jenny o Tobbe för att grilla men kunde inte ens lämna huset på en bra stund och lika snabbt som det kom lika snabbt försvann det fast vi var strömlösa resten av kvällen så det var tur att det gick att få igång grillen.

Idag är det som vanligt igen och det ser ut som de flesta blommorna klarade ovädret, en myskmalva har blivit liggandes men den var egentligen för stor för sin plats så jag ska nog passa på att flytta den nu.



Dahlian börjar blomma nu gul och full av myror, inte en favorit precis.






Pelargonen däremot blir en större favorit för varje år som går, denna passade på att blomma i morse kanske i ren tacksamhet att den överlevde gårdagen.....

9 kommentarer:

Marina sa...

Så ni var utan ström, det var itne vi, bara små stunder. För övrigt hade vi samma väderupplevelser som ni. Längesedan jag såg så mycket hagel!
Hyffsat bra har blommorna klarat sig tycker jag. Någon fingerborgsblomma har knäckts och en del som var på väg att blomma över fick ju liten hjälp att fälla blommorna till marken.
Ska åka på Yngsjöloppis nu snart, blir nog varmt. Ikväll blir det grillning på stranden.
Är det Mr Wren som blommar? Pelargonen alltså, liknar honom.

Ha en bra varm dag!

gittan sa...

Jösses, vilket busväder ni fick! Sådär hade vi på midsommarafton (fast inte strömlöst) man undrar vad vädergudarna sysslar med =) Skönt att växterna klarade sig / gittan

Med fingrarna i (j)orden sa...

Du vet att vi är många som blir avundsjuka på regnet. Fast busvädret är man gärna utan. Lite lagom regnmängde några nätter i rad är vad man önskar. och sol till barnen på dagarna.
Eva

Lily of the valley sa...

Varje dag denna veckan har jag sagt: Denna är den varmaste och fuktigaste! Igår var det den olidligaste dagen...Vi fick ingen åska eller regn som ni...vilket hade varit väldigt behövligt. Imorse när jag öppnade altandörren kändes det friskare. Känns nästan hemskt att säga det... Dagen har varit grå men SVAL...skönt!
(Man ska väl inte klaga när det är sol!)
Jättesöt pelargon....
Kram Lily

Erika sa...

Hoppades så på regn i dag men än så länge har vi bara fått ett lätt duggregn.
Vattnar grannens underbara trädgård så jag hade varit glad om den fick en skur så att den klarar sig.

Hoppas ni klarade er bra utan ström.

NinaH sa...

Och här kom regnet till oss idag! Äntligen... tycker jag... och växterna.... men knappast F!;-) Fast- jag vill inte ha det så länge.... men det ser ut altt vilja hålla på¨hela veckan! Hoppas bara det lugnar sig till helgen!
Söt pellis!

Hannele sa...

kul regnbild.

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Lagom är bäst, men det har vädergudarna inte riktig grepp om känns det ibland. Men regnet var ju så välkommen, härnere klarade vi oss utan oväder än så länge.
Fågelbadet ser så läckert ut.
Ha en fin dag,
Petra

Erika sa...

Alltid skönt att få rensat lite grann.

Lika roligt varje gång någon säger att rosorna är fina.