tisdag, december 01, 2009

Saffranssnurror



Saffrans bullar med vitchoklad
50 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

Har ni inte provat att baka dem så gör det, de var riktigt goda.

5 kommentarer:

Marina sa...

Låter jättegott men här finns tyvärr ingen energi till att baka just nu.

Hoppas det vänder!

Ha det bra!

Annika Christensen sa...

Säger mmmm mmmm mmmm
Tack för din hälsning till oss
annika

Karin - Mina Rum sa...

Alla lägger upp så smarriga saker i sina bloggar så jag vet snart inte vad jag ska testa att baka först!
Jag har sett att jag har lite svårt att "hoppa upp" i blogglistorna både här och där. Men det spelar inte så stor roll. Förr eller senare får jag ju ändå någon gullig hälsning. Som från dig till exempel.
Ha det bra! Kram!

Grannen sa...

Kommer in och provar dem en dag /Grannen

Hjärtat Mitt sa...

Det låter jättegott. Receptet är sparat, för just nu hinner jag ingenting, känns det som.

Så spännande med fröer från Nya Zeeland. Hoppas att det gror som bara den :)

Ha en mysig andra advent.
Kram Mari