torsdag, juni 25, 2009

Marinas Trädgård

I går eftermiddag var Rosenknopparna hemma hos Marina, vi började med att äta paj sen gick vi en runda och blev inspirerad av hennes trädgård.
Kameran var med men jag är inte en lika flitig fotograf i andras trädgårdar som i min egna, känns lite dumt på något vis att lägga sig på knä och krypa runt för en bättre vinkel när man är borta.



Här brukar hon ha säsongens växter och teman, det står precis innanför porten.


Många rosor står i blom nu och vi bländas av deras skönhet.



Det kan behövas mer än blommor, buskar och träd för att få en intressant trädgård här hänger en korg i ett fruktträd, kanske bra att samla fallfrukt i eller bara fin att se på.




Det som slår en när man går i trädgården är att man aldrig ser mer än en bit fram för sen kommer en vägg eller en hörna man måste går runt, nyfikenheten blir ständigt retad och man vill hela tiden se mer.



Solen lyste över Lugnet där vi intog vår te, kaffe och bull fika.

Det blev mycket diskuterat om olika växter på denna träffen, vi var helt överens att "fådda" växter betyder mer än köpta man liksom anstränger mer sig för att få dem att överleva.
Vi enades även om att det inte finns några måsten eller ska när det gäller trädgård, det går att sätta avvikande färger ihop bara man själv gillar det och ogräs kan visst finnas lite härochvar.
Och vi alla hämtar vår kraft och energi i jorden, att rensa ogräs och plantera är som att rena tankarna samtidigt.

Tack till Marina som lät oss komma.

Nästa träff är om enoenhalv vecka hos Nina.

6 kommentarer:

Mittljuvaskafferi sa...

Jag håller med dig det var en spännande trägård, det döljer sig mycket fina växter bakom alla hörn och vinklar, Jag tycker vi hade himla mysig stund. Tiden går bara alldeles för fort när man har trevligt. vi ses kanske hos Nina!
Kram/Birgitta

Marina sa...

Kul att se vår trädgård ur en annans kamera!
Det var jättetrevligt att ha er här men visst går tiden fort.
Korgen är en riktig äppelplockarkorg.
Nu har jag lämnat ena bilen på lagning, där var visst inga bromsar kvar!!!!!
Ska ut nu!
Kram!

Daisy sa...

Så härligt det ser ut! och vilken sommarvärme vi hade igår helt underbart, måste ha varit mysigt att inta fikan på Lugnet såg jättefint ut..
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Vilken vacke o mysig trädgård...den som ändå hade så fint!!

Ha det gott i värmen!!
~~♥Kram Millan ♥~~

Erika sa...

Låter som en helmysig fikastund i Lugnet, blir nästan lite avis.

gittan sa...

Hon har en härlig trädgård. Jag fick förmånen att besöka den förra sommaren och gör det gärna igen. Era träffar med rosenknopparna måste vara härliga. Kul att du hittade in till mig. Ha det gott i solen idag och en skön helg / gittan