måndag, december 08, 2008

Saffranskorpor





Jag fick ett recept på saffranskorpor av Maj-Gret som jag provade att göra idag, de var enkelt att göra och tog nästan ingen tid alls


100 g smör, smält
1 pkt saffran
2 ägg
1,5 dl socker
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hasselnötskärnor, grovhackade
Rör ihop smör och saffran.
Blanda i ägg, socker och mjöl blandat med bakpulver och nötter.
Rulla ut degen i 3 längder, lika långa som plåten.
Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 10 min.
Ta ut och dela i sneda bitar. Rosta dem i 175 grader ca 10-15 min, tills de fått en gyllenbrun yta.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar tills de svalnat. Då blir de hårda och goda.

Hoppas verkligen att det inte var ett hemligt familjerecept nu när jag lagt ut det =)





Och så är de goda, dessa är allt vad som finns kvar.

5 kommentarer:

Marina sa...

Ser ju gott ut! Ja, förutom nötterna då men det går säkert att byta ut till annat som jag tål. Jag såg några med hackad choklad i, det lät gott.
Nu har jag öst av mig lite för familjen här, det behövdes.

/Hälsningar "den besvärliga mamman"

Jenny sa...

Fina burkar med gott innehåll. Ha en bra dag på jobbet. Kram jenny

Fröken Fräken sa...

Smaskigt med saffransskorpor! Tyvärr har jag insett att jag inte hinner allt julgrejande som jag skulle vilja så bakandet har jag fått dra ned på...

Roligt att du gillade krukorna, det är kul när en idé man har blir så bra som man har tänkt sig, det är oftare det motsatta inträffar...

No.15 sa...

Ser himla mumsigt ut!Ha en fin vecka och en mysig helg!

Susanne Lindén sa...

Mums! Dom skorporna ser riktigt goda ut... burken är också riktigt fin.
Ha det bra!