fredag, april 15, 2011

Små skönheter

Dagen igår ägnades åt diverse trädgårdsbestyr rabatterna blev färdig "vårade" och idag tänkte jag ge mig på det som ska bli trädgårdsland.

När jag var i Stockholm hittade jag boken Den lättskötta köksträdgården på Designtorget för en ca 250 kr fin bok men lite dyr, väl hemma kollade jag på bokus istället och där fanns den för 119 kr. Nu har jag plöjt igenom den och fick lite tips och råd, måste nog tillägga att boken vänder sig till nybörjare och hur man startar upp ett köksland med enkel info och steg för steg bilder i vissa fall. Där är även ett långt kapitel om tänkbara grödor hur man planterar, sköter och skördar.
Underbara Rip van Winkle blommar nu och med sina tunga blommor ligger den nästan ner men om man lyfter upp den ser den ut som en spretig sol.
Violen är kanske inte den vackraste blomman men klart den som luktar godast just nu här.
En bukett vita pärlhyacinter, fast de är så korta i stjälken och jag har inte så liten vas så jag väntar tills de blå slår ut innan jag plockar in några.

Det känns att allt är på gång här nu, man ser hur det växer och skjuter fart och här hos mig ser allt ut att ha klarat den kalla vintern utom då möjligen perukbusken. Jag kommer inte ihåg när den visade liv förra året den är kanske bara lite senare än de andra.
En annan utmaning är att försöka komma ihåg var jag satte allt jag fick av Jenny förra hösten. Då grävde jag bara ner allt där jag tyckte det passade in. Nu har jag dålig koll på vad och var. Nåja det lär väl visa sig ändå till sist.
Nu tänker jag sätta fart så jag hinner ut en runda innan jag åker till jobbet, undra om det inte är dax att ta fram moppen nu.

Ha det underbart i helgen!

5 kommentarer:

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Millan,
vilka härliga bilder.
Nu går man verkligen varje dag på upptäcktsfärd igenom trädgården.
Trädgårdslandet blir säkerligen jättefin som resten av trädgården hos dig ( dina bilder bjuder ju alltid på vackra vyer)
Jag önskar dig en underbar solig helg. Kram, Petra B.

gittan sa...

ag hoppas att helgen bjuder på mer sol och värme så att vi kan få njuta i fulla drag! Så synd att boken inte levde upp till dina förväntningar. Själv gick jag en kurs som också visade sig vända sig till nybörjare och det känns ganska surt när man betalat dyra pengar för det, pengar som man ju kunde anv. till att köpa växter för istället "ler"
Kram gittan

Humlan sa...

Kikar in o önskar en riktigt trevlig o solig helg!

Kram/Veronica

Ps. den där boken hade passat mig, även om jag inte är direkt nybörjare så är jag knappast en grönsaksguru! Får jag till lite sallad & nån tomat så är jag själa-glad! *ler* Ds.

Marina sa...

Här har nog också det mesta klarat vintern men faktiskt är det många rosor som ser risiga ut. Får vänta lite med att klippa dem, kanske liv kommer.
Trädgårdslandet har jag inte börjat på ännu men det kommer nog under lovet. Är snart klar med rabatterna. Den grova rensningen i alla fall.

Trevlig helg!
Kram!

Malin sa...

Måste bara säga att sista bilden på kyrkogården i förra inlägget är så fin. Där skulle jag lätt bara kunna sitta en dag och känna mig fridfull. Tänk vilken utsikt.
Hoppas du får en fin söndag.
Kram