lördag, april 23, 2011

Inlägg nr två idag

Ozzy på rätt sida om staketet.
Trodde inte att jag skulle behöva eller ens vilja ha en hundfri zon men nu har jag det.
Staketet är gjort av liggande brädor med armeringsjärn mellan, enkelt och bra. Stolpen som rosen (Helenae) ska växa mot är ihopbyggd med pergolan som en port.
Jag fick såklart hjälp av Anders att ta bort gräset, även om det inte är mer än några kvmeter stort är det tungt som tusan att gräva upp.

Så här blev det.
Det är en liten kulle så jag vågade inte plantera så långt ut innan jag vet hur vatten och jord rinner, stenen som låg runt lådan har jag lagt som gångstenar, den i mitten är en gammal slipsten och det som är planterat är det som stod i lådan förutom Silverax som jag skickade efter från Odla.
Där det står ett spadskaft ligger Gråbär begravd och där är rosenginst planterad, kanske är det för skuggigt där för den men då får jag hitta något annat.
Ser lite tomt ut nu tycker jag men det gör det å andra sidan i alla mina rabatter just nu.

Det har inte blivit någon grillad korv idag och nu är jag ganska hungrig, trött och har lite ont i händer o rygg så jag ser fram emot att sitta en stund med goda vänner och ett glas vin och njuta av en skön kväll.
Ha det bäst!

3 kommentarer:

Marina sa...

Men oj va ni jobbar ett par km bort!
Det ser jättespännande ut med alla förändringar. Snyggt staket!

Lite vin blir det här också. Vitt idag för vi ska ha lax.

Trevlig kväll!
Kram!

Monica sa...

Vad du jobbat blir kul att få följa din nya rabatt. Staket ja det skulle jag med behöva det är bara det att min hoppar så högt,,Boysen älskar att gräva och sedan rulla runt i det, jag har haft en del arga utbrott över det i påskhelgen. Det som är en fördel att han gräver bara om jag just varit där och planterat eller rensat, inte överallt och var som helst ,,ja de djuren. ha en go vecka kram Monica

Mia sa...

Skulle också behöva en hundfri zon...vår ronja har förkärlek till mina grodor som jag har lite varstans i fågelbad bl.a dom tar hon och bär runt så man hittar dom på allehanda ställen där dom inte ska vara. En rabatt har jag fått sätta kompostgrindar runt för där finns något som hon ständigt ska gräva upp.
Lycka till med din nya rabatt!
Mia