lördag, april 23, 2011

Glad påsk


Nån gång när jag var liten/ ung fick jag detta handmålade porslinsägget av mamma, förra året när vi plockade upp loppisgrejer på idrottsplatsen råkade jag få syn på det tillsammans med resten av vårt påskpynt. Det tog mig några sekunder innan jag kom ihåg när Anders frågade om vi skulle spara nåt eller han kunde skänka hela lådan och att mitt svar troligen var släng skräpet (det är så jag blir när jag tröttnar på att städa och flytta runt lådor i garaget/vinden). I alla fall smusslade jag ner det i fickan och tog med det hem igen, nu är det fyllt med godis och står bredvid en vas med kvistar och tulpaner som är vårt enda påskpynt iår.
Vi har inga direkta påsktraditioner mer än att vi brukar gömma påskägg idag och ibland äter vi påskmat som i stort sett ser ut som julbordet minus mängden mat.

Mitt staket är klart, så idag ska jag gräva bort några kvadratmeter gräsmatta sen hoppas jag på att kunna ta bort den stora trälådan och börja plantera lite. Kanske tar jag tag i att göra vid rabatten där syrenträdet stod, jag har köpt en Magnolia som ska i jorden där och så behövs det flyttas på lite annat.
I eftermiddag blir det säkert en grillad korv i solen som jag räknar med ska lysa hela dagen.

Låter inte det som en perfekt lördag så säg?
Ha det gott och glad påsk på er!


2 kommentarer:

Marina sa...

Vilket vackert ägg och det var nog verkligen meningen att du skulle ha det där ägget kvar eftersom du hittade det igen.

Planerna för din lördag låter kanon tycker jag.
Här har gömts ägg och ätits ägg o sillfrukost och nu ska jag köpa kogödsel för att vända ner i odlingslådorna i trädgårdslandet. Snart dags för sådd där!

Ha en härlig påskafton, alla fem!

Kram!

gittan sa...

Det låter som en perfekt lördag! Här göms inga ägg... det hade jag aldrig hört talas om förrän när barnen vara ganska stora men det öåter som en trevlig tradition. Däremot kräver resten av familjen Påskmat (likt julmaten) och det får man väl ställa upp på =) Hoppas ni får en trevlig och skön helg / kram gittan