tisdag, april 26, 2011

En passion

Jag skulle bara inom Maxi och köpa mat till jobbet och sprang förbi en passionsblomma för 69 kr. En sån vill jag ha hann jag tänka men köpte inte utan fick ta det hållet när jag körde hem istället och välsignade deras öppettider när jag susade in där tio i tio i gårkväll. Jag ställde den i växthuset och hoppades på en frostfri natt, det fick jag inte men den klarade sig bra och gillade tydligen att vara där för en av blommorna slog ut idag
Har ingen aning om vilken sort det är och jag vet inte heller hur man sköter en sådan men vacker är den, det vet jag. Tanken är att den ska växa och gömma häcken man ser bak växthuset, där har jag mina redskap upphängda och det kan se lite stökigt ut.
Jag var ganska flitig igår innan jag körde till jobb och har fått lite frö i den sålåda som är kvar, i den andra är det potatis i. Jag har aldrig satt potatis och hoppas det ska bli i alla fall till en middag.
I dag när jag kom hem var det inget speciellt som skulle göras utan jag gick bara och skrotade och flyttade på krukor och sånt.
Skönt sätt att hämta krafter på.
Men ska sanningen fram har jag en sådan träningsvärk i mina ben att jag inte kunnat göra nåt annat heller, jag var ute på min första joggingrunda i måndags och tanken är att det ska bli min andra runda i morgon men det "vetitusan" om det blir och inte lär det bli att jag slänger ut all jorden som ska ut på gräsmattan och fylla igen hålen och ojämnheterna.
Däremot kommer jag att gå ut och kolla om min klematis har slagit ut, den är full av knoppar och där har aldrig varit så många som i år.

Ha det gott!

5 kommentarer:

Mia sa...

Passionsblomman är som ett litet konstverk.VACKER!!
kram mia

Möllebacken sa...

Kul när man fyndar så vackra saker. Skönt att bara få ta det lite lugnt och bara gå och pyssla.
ha en fin dag.
Kram Pella

Anonym sa...

Vilken vacker klematis och så många knoppar den har.

Passionsblomman är verkligen vacker. Jag köpt mig en ny till Lugnet och när jag vecklade ut den från bågen den hade knäckte jag en slinga. Det gjorde inget för den har redan växt. Jag har min i en stor kruka nu, kanske 30 cm i diameter. Den är ganska enkel att ha faktiskt och denna "vanliga" blåa ger inga ätbara frukter men är som sagt fin.

Jag åker gärna med dig på söndag. Ska på dansuppvisning kl 14 men vi blev inte så värst långvariga på växtmarknaden förra året vill jag minnas.

Nä, nu måste jag jobba.

Kram
Marina

PS. Kul att du tog dig en joggingrunda. Det är segt för mig men jag kämpar på. Tiden är ok men kroppen bara skriker jobbigt.

gittan sa...

Jisses! Vad är det för klematis som är så tidig? Mina har nyss fått blad och om sanningen ska fram så har de flesta frusit ner till marken i vinter men jag ser att de kommer igen som väl är. Att gå och skrota i trädgården är den bästa sysslan =) Man plockar lite här, fixar lite där och det känns bara avslappnat och härligt - skrota på du / Kram gittan

Karin - Mina Rum sa...

Låter som en bra idé att använda passionsblomman för att skyla sånt som är mindre snyggt. Den är ju så läcker och exotisk.

Kram!