måndag, november 29, 2010

Goda bullar och heta bilder

Jag hann inte baka igår innan jag skulle till jobbet så det fick bli idag istället och det kan jag nog tacka bloggen för. För på något vis om man har skrivit att man ska göra nåt här får man se till att det blir gjort med och i detta fallet kan jag lova att det var bra.
När man ser bilden på min gamla Keenwood önskar jag att jag hade en snygg Kitchen aid istället men resultatet blir ju detsamma, mumsigt som bara den.
Jag är inne på min tredje snurra nu, det blev en innan snöskottningen som energikick/muta och en efter som belöning och så klart en som jag smakade när de kom ur ugnen och var så varm att man nästan inte kunde känna smaken.

Här är receptet om man är sugen på att prova, jag skippade pinjenötterna endast av den orsaken att jag hade glömt köpa men jag vill minnas att jag hade mandel förra året och det var gott det med.

Saffransbullar med vit chokladfyllning
50 st

50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk
250 g Kesella lätt
2 påsar saffran, ca 1 g
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
ca 17 dl vetemjöl

Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
200 g vit choklad
1 uppvispat ägg
1 dl pinjenötter

Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, ca 37°. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt Kesella, saffran, socker, salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa 20 – 30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5 – 7 min. Låt svalna på galler. Sikta ev över lite florsocker.

Anja skrev om heta sommarbilder att värma sig till i sitt sista inlägg och idag när jag var ute och skottade tog jag denna bilden


Och om man jämför med i somras, det är i augusti innan växthuset blev klart.


Ja jag vet ju vilket jag föredrar.

Ha det bäst och kör försiktigt idag!

6 kommentarer:

Mia sa...

Är hemma idag hela familjen pga snöoväder.Skolbussarna i simrishamns kommun är inställda.Får kanske överraska familjen med goda bullar!
För mig är det ingen tvekan, jag föredrar den somriga bilden.
ha det bra och mys inomhus!¨
Mia

Erika i Villa Lilja sa...

Det lät gott med lussebullarna, får nog testa ditt recept.
Har växt upp med en Kenwood som din, tyvärr gick den sönder förra året. Men mamma hade den i många år, kanonkvalitet.
Ha det skönt i snöovädret.
Kram

Marina sa...

Kul med bilder på samma ställe men vid olika tid. Så mycket osm förändras!
De där bullarna låter goda. Visst är det så att har man skrivit att man ska göra något så känner mna att man faktiskt måste bli färdig till det. Oftast bra!

Kram!

NinaH sa...

Åh vad jag längtar till tiden då de där blå står i blom!;-)
Så duktig du är! Mumsiga bullar!!

Malin sa...

De där bullarna verkar riktig goda. Vit choklad är ju så gott.
Drömde att trädgårdsföreningen var i din trädgård inatt och att när man stod i växthuset så åkte det runt i trädgården på en liten räls. Det var väldigt bra för det regnade ute och vi fick se hela trädgården utan att bli blöta:)
Kram

Mittljuvaskafferi sa...

Ooo! Vad gott det ser ut vilken tid ska jag komma?=0)
Ha de bra!
Kram / Birgitta