söndag, november 28, 2010

Första advent


Söndagmorgon och jag vaknar av att katten ville in vid 6-tiden, hmm funderade faktiskt en liten stund på att sätta kudden över huvudet och strunta i det men kom på att det var minusgrader ute så jag fick tassa upp och släppa in honom.
Sen var det lögn att somna om så jag gick upp och tände ljus, fick eld i kaminen, drack en kopp kaffe och har fått en lugn och mysig start på dagen.
Kanske jag byter till julgardinerna idag och bakar de där underbart goda lussesnurrorna med vit choklad jag gjorde förra året. Ska försöka komma ut en runda i skogen med hundarna, om det går att komma fram där, de blir som en hop valpar när det kommer snö.
Hoppas ni får en skön första advent!

8 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Hundar i snö, finns det något bättre. Jag minns våran lilla trasselsudd när första snön kom, hon blev som galen. Men shih-tzu och kramsnö är ingen vidare kombo. Stora snöbollar som sitter i pälsen.
Ha en fin skogstur och en mysig första advent. Kram!

Möllebacken sa...

Låter som en underbar start på dagen, och de där kanelsnurrorna får du gärna lägga ut recept på.
Ha en mysig dag med dina fyrbenta.
Kram Pella

Hwita Villan sa...

Låter som en skön advent! Vi var också uppe med tuppen, men itne var det någon liten mjuk kisse som väckte oss, utan 2 spralliga barn. Haha, det var bara att gå upp, men snälla P lät mig faktiskt ligga kvar medan han gick upp med busungarna och bakade scones till frukost. Bra start!

Ha en fortsatt skön dag!

Kram M

Malin sa...

Visst är det härligt att ha en kamin att elda i. Granen i eldkorgen klär bra i snö:)
Kram

Marina sa...

Idag har jag inte varit ute i snön men i går var jag ute med ROnja och der var kul.
Har precis haft kalas här så det bli bara soffläge nu. Mätt!

Mysigt kan det vara med en tidig morgon med ljus o brasa.

Kram!

NinaH sa...

Skön week-end du haft (För: visst är kissar ändå rätt lätta att förlåta?!;-)...)

Anja sa...

Låter som en riktigt underbar dag!

(Tänk att jag slipper att oroa mig för katterna - de har kattlucka utrustad med chipkod, så att andra katter inte kan passera luckan. Mycket bättre än magnetlucka!)

Visst är det ibland underbart att vakna före alla andra och få sig en stilla stund med brasa, kaffe, tänt ljus och morgontidning?!/Ha en fortsatt mysig advent!/Anja

Tigris Predikantan sa...

Är tillbaks! Lämnar tassavtryck! Önskar en härlig dag!