1 citron
4 dl vatten
1 kg gröna tomater
1 kg socker
2 tsk röd melatin i 2 msk socker
Skölj och skär citron i åtta klyftor och skiva i tunna skivor
Lägg i kastrull och koka dem mjuka i vattnet
Skölj tomaterna och skär i tunna skivor
Lägg i kastrullen tillsammans med sockret
Rör om och sjud på svag värme ca 2 timmar
späd ev med mer vatten
Blanda i melatinet och koka i 2 minuter
provklicka på kall tallrik om den stelnar
Häll upp i glasburkar och sätt på locket medan det är varmt
I ärlighetens namn är det Bo Hagström som ska ha kred för detta receptet men jag kommer nog ändå skriva Millans gröna tomat marmelad på burkarna....
6 kommentarer:
Visst ska du skriva det, det är ju du som kokt den =) Jag funderar på att koka hallonsylt idag. hemlagat smakr så otorligt gott. Ha en fin helg / gittan
Tack! Åh så smarrigt!
Kram M
Det är klart du skall skriva Millan på lappen. Alla som får smaka kommer ju att kalla den för det//Britt
Låter ju gott!
Allt bra med er hoppas jag.
Nu väntar chips och ostbågar till Idol. Ha en bra helg!
Höstens läckerheter på burk / glas.
Fin recept! Ha en solig helg.
Petra
Jag hade turen att få en burk av en vän. Men så gott det var.
Bra nu har jag recept också.
Ha det gott
Annika
Skicka en kommentar