torsdag, september 18, 2008

Tekninkens under....
Jag älskar tekniken så länge den fungerar fast ibland blir man trött på den, tänkte berätta om vår laptop och hur den har mått under sommaren.

Allt började i junimånad med att det kom vätska över tagentbordet och det var ju synnerligen klantigt av oss att lämna den öppen på bordet men vi bet i det sura äpplet och betalade självrisken på 1500 kr när de bytt ut tangentbord, moderkort och dvdbrännare.

Efter en vecka fungerade inte Vista pga nåt konfigurationsfel vid moderkortsbytet och den lämnades in igen.

När det hade gått en månad var bildskärmen svart det blev ett nytt byte av moderkortet och vis av erfarenhet ringde jag själv till Microsoft och konfigurerade Vista.

Sen tog det tre veckor och den frös när jag satt och bloggade den fungerade en dag efter lite konstgjord andning sen dog den... Byte av hårddisk.

Varje gång vi har lämnat in den har det tagit 2-3 veckor att få den tillbaka och då har man fått lägga in allt på den igen Norton, internetuppkopplingen, alla program som behövs när man läser och packar upp filer osv..Nu har den fungerat snart en vecka så jag håller alla tummar jag har och börjar sucka över den stationära datorn istället som har ett grafikkort som inte mår så bra man blir nästan åksjuk när man sitter och surfar på den men det är ett annat problem som jag får ta tag i under hösten...


Mer höstprojekt jag har är:

* sätta foto i alla ramar i hallen
* lära mej photoshop bättre
* måla en kökssoffa, byrå och lite smådetaljer i sovrummet vitt
* ha en färdig ritning över friggebod och plan över trädgården så vi kan sätta
igång med den så fort tiden och lusten kommerIdag ska jag plantera lite Tulpanlökar och Allium som jag hoppas förgyller min vår nästa år.Och så ska jag läsa mer i Drömhem och trädgård och så klart om årets trädgård

5 kommentarer:

Petra sa...

Hej Millan, vad kul att du hittade min blogg. Kunde inte stå emot och kika in hos dig...fin sida du har!
Då "läser" vi varandra framöver, hehe.
Ha en fin dag
Petra

Marina sa...

Inte kul med så mycket datorstrul. Hade nog tappat tålamodet för längesedan.
Kul att se din planeringslista. Planer är roliga att göra upp. Att drömma och sen faktiskt genomföra det mesta är kul.
Jag ska försöka framkalla försoringar till tre ramar som ska stå i köket. Men vilka kort ska väljas???? Veligheten du vet.

Jenny sa...

Tack för kaffet=))Ja den där datorn lever verkligen sitt eget liv, hoppas den håller ett tag nu. Du har fått så fint på din trappa, känns som jag behöver ta tag i min, men någon dag kanske får jag tummarna loss. Är hellre inne än ute och fixar nu. Nej, nu ska lilleman hämtas. Vi ses och hörs. Kramis

Susanne Lindén sa...

Hej Millan!
Tack för kommentaren hos mig. Rönnbärskransen är inte så svår att få till. Jag använde två ganska mjuka grenar till stommen. Då blir kransen lite tunnare än om man använder sig av tex. en halmkrans. Sedan gjorde jag små knippen av rönnbären med lite gröna blad emellan och lindade med spoltråd. Det fixar du säkert. Tråkigt med datastrul! Det hade jag i våras med min dator och det tog ett antal veckor!!!att rätta till. Man blir bara sååå trött! Jättefina planteringar du gjort. Gillar den i betongkrukan.
Ha det Bra!
Susanne

Anja sa...

Vilken bra påminnelse över att inte fika vid datorn. Maken håller på att skälla som bandhund varje gång jag gör något sådant vid min laptop. Nu tänker jag sluta med sådana dumheter på en gång, tack vare dig!
Om att planera säger jag som Raskens Ida: "En ska aldri'räkna ut nå't i förväg!"

Ha det gott - mvh, Anja