tisdag, maj 28, 2013

stopS - stop
T - take a breath
O - observe
P - proceed

Jag var på en föreläsning om mindfulness för äldre häromdagen, jag fick detta stop-kortet med mig för att påminna mig om att stanna upp, ta ett djupt andetag, känn efter hur jag känner och fortsätt med det jag gjorde.
Hon (Lucia McBee) vill att vi ska uppmärksamma varje ögonblick med en nybörjares ögon, utan att döma.
Det är lite så jag önskar jag kan leva, i nuet och med öppna sinnen.
Är det så att sociala medier hjälper oss (mig) att njuta av sekunden?
Jag lägger inte upp bilder på instagram eller facebook eller bloggen för att tillfredsställa andras nyfikenhet utan för att det är tillfällen jag känner något för glädje, ilska, sorg eller kärlek och som jag vill dela med mig (eller för allt i världen kanske få lite sympatier eller andra kommentarer med).
Läser jag hos er andra ser jag att ni gör likadant, njuter av det lilla och det stora.

Nu har nästan Magnolian blommat ut, det har blivit några säckar med blomblad som jag har räfsat upp och jag kan berätta att det luktade underbart vid varje räfstag.
Stanna, ta ett andetag, observera och fortsätt- då gjorde jag det nästa hela tiden.

Ha det gott och lev i nuet!


 


"Mindfulness is paying attention 
to the present moment 
on purpose, in a certain way and without judgment."
 - Jon Kabat-Zinn


4 kommentarer:

Ninnis sa...

Väldigt viktigt att ta vara på livet och stanna upp och se sig omkring där man är....=)

Kram Ninni

Livet på solsidan sa...

Tack för påminnelsen! Det är lätt att glömma bort att stanna upp och "bara vara"...

Kram Tamara

Marina sa...

Alltid läge att påminna om det där. Jag har förstått att många retar sig på uttrycket mindfulness. Tycker att de tär överdrivet fjant. Det kan det så klart bli om det blir för kommersiellt, för klichéeigt (finns det ordet?). Jag tror ändå att det finns en viktig poäng i det och jag gillar att tänka så, att jag ska uppskatta, stanna upp och njuta. Tyvärr går livet och tiden för fort allt för ofta utan att jag har möjlighet att stanna upp. För mig är det därför så underbart och värdefullt att kunna äga min egen tid när jag inte är på jobbet (där är det ju svårare att hinna njuta av stunden även om det så klart går ibland). Jag tror/vet att både du och jag njuter av det lilla, det enkla, och det är jag så tacksam för. Det behöver inte vara så märkvärdigt.

Snart är jag ledig och efter studenten (det är så jag lever nu, innan och efter)ska jag komma och titta i er nya trädgård. Går det bra?

Kram till dig!

Ika sa...

Mindfullness är väldigt intressant. Har gått på någon föreläsning själv.