fredag, maj 10, 2013

TacksamNär jag började blogga och träffa på trädgårdsmänniskor i olika sammanhang slog det mig snabbt hur givmilda alla är, om man kommer till någon så delas det gärna med sig både av plantor och av råd & tips eller bland bloggarna heter det aldrig att någon snor idéer utan att vi inspirerar varandra.
I min gamla trädgård var det många "fådda blommor" och anledningen till att jag blev med trädgård överhuvudtaget var pga av en underbar japansk klätterros som jag så gärna ville skulle överleva som jag fick av Marina.
När äntligen trädgården i G Köpinge började frodas så jag kunde dela med mig  har jag då flyttat och börjar nästan från början igen.

Igår var jag en runda hos en tjej i min gamla by och där fyllde jag bilen med bergormrot, anemoner, astrar, blodtopp, mossflox mm.
Det visade sig att jag hade en del anemoner själv här så jag cyklade bort till en annan för att dela med mig till henne och i cykelkorgen hem hade jag istället mynta och fänrikshjärtan.
Och idag fick jag ett mess där det stod om jag ville ha plantor från en annan trädgårdstoka, så jag får köra dit i helgen och ta.

Så jag är så tacksam över att jag med all säkerhet får till en fin trädgård här med med hjälp av fina vänner redan i år.
Jo jag vet jag sa att jag skulle ta det lugnt det första året och se vad denna trädgård bjuder på, leta guldställen att ta till vara på. Men.


Denna rabatten är den längsta och in mot grannen farbror G. Och ni ser inget som helst insynsskydd bara tulpaner och ett gammalt staket.
Någonstans lite här o var kommer perenner såsom anemon, ormöga och vivor upp. Jag kan se att det ska komma något mer men kan inte urskilja vad det är och så detta:


 Detta vet jag inte heller vad det är men det sprider sig och växer så det knakar, nån som vet?

Jag har en skön trädgårdshelg att se fram emot, det ger mig kraft och energi så det känns i hela kroppen.
Ha en riktigt go helg ni med!


 

5 kommentarer:

susanne sa...

Vilken spännande första vår i trädgården, för att se vad som växer och vad som redan finns i er nya trädgård! Och visst är det härligt med inspirerande trädgårdsvänner!

Malin - I min trädgård sa...

Ja trädgårdsvänner är verkligen toppen! Och det är så roligt när man kan dela med sig tycker jag, och jätteroligt när man fått ngt av någon annan. Den växten blir liksom ännu mer speciell då.

Hoppas du får en skön dag i trädgården idag!

Kram Malin

Marina sa...

Jag upplever precis det samma med bloggvärlden - givmild med både växter, värme och inspiration. Tänk om att vi mötte i vardagen upplevdes på samma sätt.
Jag hoppas kunna dela med mig av en del av det du saknar från förra trädgården. Delad glädje är dubbel glädje!
Jag har sparat småttingar av Japanska rosen om du vill ha den igen.
Ses i morgon!

Kram

Fröken Grön sa...

Så spännande med en helt ny trädgård!
Och nog är det toppen med alla givmilda och inspirerande människor som man möter här i "Blogglandia"!
Må så gott!
/Anna-Karin

Ika sa...

Jag har inte jätte duktig på plantor så jag kan inte hjälpa dig med vad du har i trädgården.

Vilken chans att få lov att börja skapa en trädgård på nytt igen.