söndag, maj 05, 2013

Vackert


Magnolians knoppar börjar spricka, de är bedårade.
Jag har fortsatt rensa kirskål och försökt klura ut vad som tänker växa upp här idag. Minns nåt högt, slyigt och rosa nere mot grannen och jag antar att det är nåt som borde begränsas eftersom det var ganska igenvuxet i den ändan av trädgården.Detta trädet står med i den rabatten, bra insynsskydd mot huset bak men om man tittar närmare ser man att delar av trädet inte verkar må så bra.
Klipper jag bort allt det vissna så försvinner hela insynsskyddet.
Forsythian som sticker igenom sina grenar står på ytterligare en annan tomt, där inne står många höga buskar och träd som växer lite hur som haver men än så länge inget som stör utan tvärt om för jag hoppas, när de blivit helt gröna,att det är nästan helt täckt in till den tomten med, i alla fall till stor del.
Och jag som har bott bakom en hög tujahäck de sista tio åren gillar att ha trädgården privat.

Nu är det hög tid att hämta hem barnen, skola i morgon även om det är en kort vecka.

Ha det gott!

2 kommentarer:

Marina sa...

Magnolian är SÅ fin!
Det där med insyns/utsynsskydd är ju individuellt men jag är i stort behov av att "stänga in mig". Hoppas ni kommer på bra lösningar. Klippa eller inte klippa, plank eller inte plank...

Kvällen i går var underbar men oj så jobbigt det var att köra hem. I alla fall de sista 30 milen.

Kram

Malin - I min trädgård sa...

Vilken underbar Magnolia! Jag har två stycken - en vit variant och en buskmagnolia eller vad de kallas. Ingen av de blommar än, och jag håller tummarna för att de har klarat den här bistra vintern.

Vad spännande med ny trädgård! Speciellt där det har bott någon innan som haft ett intresse. Vår nya trädgård är ju så gott som grus, så det som kommer upp är det vi planterat så att säga Förutom alla tusentals tussilago som växer runt om och överallt.

Ha en bra kväll! Roligt att du också är tillbaka i bloggvärlden :-).