lördag, juli 02, 2011

Min oas

Den är inte stor men det har konstaterats tidigare att det saknar betydelse.
Tror staketet är ca sex meter brett sen kommer grinden och en rabatt på vänster sida om gången, längst bort är vedboden och växthuset. 
Där emellan är både rabatt, trädgårdsland, liten gräsmatta och plats för stolar att bara sitta och njuta på.


På trappan utanför växthuset har jag ställt krukor dels med sånt som behöver skydd och extra omsorg innan det ska ner i jorden och lite annat smått som bara har fastnat där.
I rabatten mot häcken växer bla gräs, riddarsporre, stockros och höstflox. Jag trodde inte det skulle trivas så bra där med tanke på det är konkurrens om både sol,  fukt och näring i jorden men jag har fått flytta och dela på gräset och fattigmannsgingsenen för det växte sig så starkt.
På ytan framför trappan har jag fortfarande inte lagt singel men det ska komma. Det är bara mängden vi ska bestämma oss om fall vi ska ta ett bilsläp eller slå till med tre ton och lägga på uppfarten med när vi ändå är igång.


Mellan växthuset och vedboden är det trång men tillräckligt med plats och sol för en stockros, på väggen hängde jag upp en gammal rakspegel där glaset gått sönder för det såg så tomt ut med en vit vägg och nu hänger den kvar och blir inramad av stockrosens blad. Trästegen tycker jag är fin så den står där den sakens skull annars ska diverse redskap hänga där eller det är plats att hänga upp dem där i sanningen står de mest lite varstans i trädgården i väntan på att användas när man går förbi och känner för att gräva eller räfsa lite.


Grinden står alltid öppen när jag är ute men eftersom jag inte vill ha det uppgrävt av hundarna stängs den när vi inte har uppsyn på vad de gör men de går sällan in här ens när de kan, de tycker nog här är för trångt.
Man kan undra om vindruvan som är två-tre dm hög kommer att täcka upp taket mot pergolan eller vildvinet hinner före.
Det var lite från mitt andningshål eller oas eller vad man nu kan kalla det.
I dag hade jag hoppats på uppehåll tänkte fortsätta med ett nytt projekt som vi satt igång, vi har satt upp armeringsnät som skydd och växtstöd men det är en del kvar att göra där.

Ha det gott!

4 kommentarer:

gittan sa...

Jag tycker det ser riktigt mysigt ut vid din oas! Jag hade också hoppats på uppehållsväder idag, min utgrävning tog liksom stopp pga avvärmen efter förra helgen. Jag orkade inte gräva bort mer gräs i styv lera när det var så pass varmt. Värmen i sig har jag inte något emot =) Ha en fin helg / Kram gittan

Marina sa...

Det ser verkligen ut som en oas!
Låter spännande med ännu ett projekt. Vad kan det vara?

Vi ska också ha hit mer singel snart när det är dags att göra om vid uteköket. Där ska ju bli lite större del med singel.

Hoppas ni har det bra för övrigt, trots att det inte är semester för er del ännu.

Idag känns det plötsligt som att trädgården har växt ifrån mig. Nu efter nattens regn är det mycket som blev tungt och allt ser ut att hänga ut över allt annat. Vet inte var jag ska börja!

Kram!

Nettan sa...

Vilken otrolig skillnad det blivit sedan jag såg din trädgård första gången.. Verkligen en blommande oas.. Kram

NinaH sa...

Härlig lite "oas" du ordnat för dig! Och växterna!;-)