onsdag, juli 20, 2011

En fröjd för ögat

 Perivskia Blue spire och rosa slöja Festival pink

Fairy och lavendel

Rosa och blått, jag lovar er att dessa romantiska, gulliga färger hittar ni inte inomhus hos mig men i mängder i mina rabatter. Visst gifter de sig bra. 
Bland dessa står även blå bolltistel, vit och rosa rudbeckia och lila klematis "Arimatica".


Bara runt hörnet, bakom det gamla stallfönstret, hittar man ett annat bra "giftemål" den vita fairy rosen Kent tillsammans med röd alunrot och kärleksört, en ganska hög blodtopp står bakom och lutar sig lite lojt fram så att man kan se de röda blommorna sväva lite ovanför.

I rabatten framför växthuset finns grekvädd, rosen skära, rudbeckia i obelisken växer en lila storblommig klematis och en vit ros som jag glömt skriva upp namnet på.

Ja jag kan hitta många sådana små ögongodis i trädgården det är när man ska se på helheten som jag inte får det att gå ihop ordentligt.
Det är fortfarande plottrigt liksom.
Men det är en klar förbättring sen jag har fått upp buskarna lite och har återkommande växter som rudbeckian, stjärnflocka, brunnävan mm. Jag försöker hålla mig till vitt i grunden fast där misslyckas jag hela tiden när jag köper rosa i alla nyanser.

Men vem kan å andra sidan motstå den underbara New Dawn som växer mot den rostiga väggen?
Inte jag så jag väljer att se de ställen som blivit bra och tar på mig de ögonen som fokuserar på det istället, helheten löser sig säkert med tiden.

Ha det gott!

3 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Det är nog fler än du som har lite problem med att "få ihop" helheten. Varför skulle vi annars se så mycket närbilder på alla bloggar?

Dina giftemål är i alla fall fina. Kram!

Marina sa...

Finfint!
Att få ihop helheten jobbar nog många av oss mycket med. Jag gör det i alla fall. Jag gillar att ha in grönt (gräs/buske/hosta) lite här och där för att lugna, det tycker jag funkar för helheten. Sen är det absolut så att det blir bättre helhet när buskar mm växer till sig. Det plottriga försvinner lite då tycker jag.

Ha det bra!
Kram!

Ninnis sa...

Håller med föregående talare. Alla försöker få till helheten i trädgården och det är inte alltid så lätt. Och ändå svårare är det att fånga den med kameran.Kameran gör motiven inte allid rättvisa.
Bara kämpa på till dess att man själv är nöjd det är viktigast.

Kram Ninni