torsdag, juli 21, 2011

Betong

Vi hade finbesök från Småland häromdagen och de hade några idéer som de ville prova i betong, självklart ställde jag upp som betongblandare och påhejare och så passade jag på att gjuta lite jag med. Det blev ju inget alls förra året den betongsäcken jag köpte då står kvar i garaget och är stenhård nu ett år senare så det var väldigt bra att Mia ville gjuta lite så jag satte igång igen.

Det blev ett avlångt djupt vattenbad där är avtryck av ormbunke inuti, svårt att se på bilden.


Ett nytt fågelbad som hänger, det är ett rabarberblad i botten så det skulle bli snyggt underifrån med, hänger i pergolan och jag hoppas inte det slås sönder av vinden.


Den gamla slog sönder ena kanten och den ställde jag på tre armeringspinnar så den kommer lite högre upp i rabatten, får nog hitta en bättre konstruktion än att knyta ihop pinnarna med snöre men det funkar så här med (ett tag i alla fall).


Ville gjorde ett V och det är kul när man kan göra ihop med barnen även om jag inte tror han kommer att gjuta mer, min syster däremot ville med gjuta lite så vi ger oss på det imorgon.

Vi skulle egentligen till Bakken utanför Köpenhamn då men enligt väderprognosen ska det regna så vi skjuter upp det besöket några dagar. Det är lyxen med semester, gör jag inte det i morgon kan jag göra det en annan dag...
Nu blir det nog soffläge med en bok en stund.
Ha det gott!

4 kommentarer:

Marina sa...

Fint!
Va smart att få upp fatet lite från marken.

Soffläge här också. Har lyckats bli lite förkyld och dessutom är kroppen ganska mör efter fyra dagar på beachhandbollen.

Kram!

Mia sa...

Alla blev ju fina men jag gillar den på tre pinnar...tror jag ska prova att göra ett sånt...
kram

Ninnis sa...

Vilka fina saker du gjutit. Gillade särskilt din ide att lyfta upp fatet med 3 pinnar.

Kram Ninni

Anja sa...

Härliga saker du har gjort Millan!
Även jag gjorde en omgång i går. Så spännande att se hur man har lyckats med sina alster.
Vilken underbar header du har!/Anja