söndag, juni 27, 2010

Semester

Nu, äntligen, är det semester.
Jag jobbade den sista turen idag och den var evighetslång, ett tag kändes det som hjärnan redan var hemma och bara kroppen var där och gjorde sitt jobb tur jag har bra jobbarkompisar. *ler*
Det är i alla fall helt perfekt väder att gå på semester i och det verkar som det ska hålla i sig så det blir stranden för våran del i morgon sen får vi se vad som händer, vi har lite inplanerat annars är det bara att försöka koppla av och njuta av ledigheten som gäller.

Midsommar firade vi här som vi gjort de sista fem åren med våra grannar på gatan (i år var vi 25 personer), dans kring midsommarstången på badplatsen med kaffekorgen sen hem till någon (vi turas om) och äter ett traditionellt midsommarbord som utökats med goda sallader och gratänger, mycket mat och god mat.
Dagens trädgårdsrunda var kul för denna har jag glömt att jag har satt, jag har glömt var den kommer ifrån och jag har glömt vad det är för en sort, kan någon hjälpa mig?
Minnet är bra men lite väl kort ibland.Vit stjärnflocka

Nu ska jag går ut och sätta igång vattnet det har blivit ganska torrt idag sen sätter jag kanske mig i solstolen och läser en stund, vi får se vad det blir jag har ju några veckor på mig att ta det lugnt på.

Ha det bäst!

onsdag, juni 23, 2010

Tillbaka till trädgårdstemat

Tack för alla kommentarer och fina ord i förra inlägget, jag blir glad att läsa dem men måste ändå säga att det är inte jag som har det svårt. Det är andra i min omgivning som kämpar i vardagen.
Det är inte ofta jag blir personlig här i bloggen, det har inte blivit så trots att det var det jag trodde jag skulle vara det när jag började blogga för ca två år sedan.
Jag skriver mest om väder, vind och blommor i stora lass och det stämmer inte helt i presentationen i vänsterspalten om vad bloggen ska handla om.
Jag trivs att ha det så, märker jag, att ha en del av mig här en del på facebook och en annan del privat för er som känner mig och kanske är det inte så stor skillnad.

 
Nu blir ordningen återställd igen och jag måste visa i en ganska suddig och dålig bild på min Alunrot Citronella, den står som kontrast till den röda Alunroten. Det var den enda limefärgade växt jag hittade på Solhaga, har jag tid i morgon tänkte jag bege mig till växthuset för att se om jag hittar mer där men jag tror det blir häftigt när den växer till sig.
Jag blev förresten glad när jag läste i senaste Allt om trädgård om vad trädgårdsproffsen skiter i, de struntade bla i att köpa tre av allt precis som jag för jag köpte bara en av denna för tänk om jag hittar nåt ännu finare på nästa ställe.


Den japanska klätterrosen har säkert hundratals knoppar som börjar blomma så smått nu, blommar alla samtidigt blir det som ett helt hav, fast på väggen. Den var min första ros och jag är mycket glad i den och över att den överlevt så länge.
Jag fick den av Marina långt innan mitt verkliga trädgårdsintresse väcktes men det är kanske tack vare den som det blev som det blev, vem vet?

Nu är det snart midsommar då blir det sedvanligt firande här med goda grannar från alla håll och sill, potatis, jordgubbar och snaps precis som sig bör (iaf för oss).
Hoppas ni får sol på ert sillbord och glass till jordgubbarna ni med!

måndag, juni 21, 2010

En stunds allvarUnder våren har personer i vår direkta och indirekta närhet drabbats av olyckor och tragedier och av någon anledning slumpar det sig tre och tre. Erfarenhet i mitt arbete inom demensvården visar att det oftast går bort tre personer åt gången även där, jag har ingen aning om varför men det är nästan alltid så. Märkligt.

Förra veckan åkte vår vän ner i akutfart till Malmö för han hade sågat av sig fingrarna, vi hoppas han får komma hem idag och att operationen gick så bra att han kan börja rehabilitera sig. Han var den tredje som vi vet som skadat sig mycket svårt i fingrarna på bara nån månad.
Tragedier kan inte jämföras var och en upplever olika och har sitt på något vis och jag kan inte släppa tanken på min kusin som nyligen förlorade sin son i en olycka för några veckor sedan. Han var bara 16 år, jämngammal med min dotter, och även om vi inte har haft kontakt kusinen och jag sedan vi blev vuxna känner jag så med henne. Jag hade turen att springa på henne häromdagen så jag kunde krama om henne och beklaga sorgen jag hoppas hon har ett stort nät av nära och kära som finns där för henne och familjen.

Det är i dessa stunder som jag är tacksam för vad vi har och jag tänker att man måste vara rädd om varandra för livet kan förändras på ett ögonblick, på olika vis men ändå.

Lev väl!

måndag, juni 14, 2010


I dag var det knepigt att ta sig in på blogger och ibland är det stört omöjligt att lägga upp bilderna där man vill ha dom, har ni med märkt det?

Nu är jag tillbaka från några dagars camping och festival-liv, jag har haft så otroligt roligt att vi har redan nu bestämt att vi ska dit nästa år igen.
Det blåste ganska rejält här i helgen och det märktes i trädgården när jag kollade runt idag. En glasruta har sagt adjö och vildvinet har med nöd och näppe klarat sig från att brytas av på mitten, hade det inte varit för all grus jag har i ögonen hade jag gått ut direkt och grejat i ordning det men av någon anledning är det lite segt idag.

Jag känner mig fullständigt nöjd med att bara går runt med kameran och njuta av det slagit ut i min frånvaroColorado akleja Silver Queen


fick några blandade aklejfrön och detta är en som kom uppRosorna står i knopp liksom pionerna som vägrar slå ut, men allt har sin tid och nu har jag nedräkning inför semestern bara åtta arbetsdagar kvar så jag är glad och nöjd med allt *ler*.

Jag tror att jag ändå ska gå ut och plocka lite glasskärvor och ogräs man brukar piggna till då.

Ha det gott!


onsdag, juni 09, 2010

En snabb titt


Jag hoppas syrenen inte blommar av till fredag då det är skolavslutning, det ska liksom vara så att man har syrener på bordet och det doftar gott i hela huset.
Jag sitter nu och har egentligen inte tid att skriva men kan inte låta bli, ska om en stund köra dottern till avslutningsmiddag, hon går ut nian, och sen köra  vidare till festival i Norje några mil härifrån. Jag ska jobba där och kommer inte tillbaka förrän efter helgen. Så jag missar skolavslutningen i år.

I dag har det kommit upp några fönster på växthuset, tänk vilken lyx att gå till jobbet och när man kommer hem sitter det några rutor där, undras så om de blir putsade till söndag med...*ler*

Jag tänkte jag skulle berätta att jag var inbjuden på bloggträff förra helgen och träffade några för mig nya bloggare, det var hur kul som helst att få komma dit och träffa alla och bland det bästa av allt var att man märker att det finns fler än jag (och några till...) som ligger på marken och krälar för att ta ett bra foto på en blomma eller måste fota den goda kakan innan den äts upp eller alla gruppfoton som bara måste tas.
Nu har jag ett helt gäng nya bloggar att besöka men det får tyvärr vänta till nästa vecka.

Ha det bäst!

lördag, juni 05, 2010

Barfota i solen

Att börja dagen med att gå barfota i gräset och kameran i högsta hugg är ljuvlig känsla, just nu är det nästa så att när man gått ett varv och kollar igen i början hittar man något nytt.

I morse hittade jag i alla fall


en ny Akleja, ganska mörk, liten och enkel men den är inte helt utslagen än.


Om man lyfter lite på bladverket till den vingade benveden hittar man massor med små söta blommor därunder.En Allium som är på väg att spricka upp, den ser säkert inte ut så här ikväll. De är lite som Bambi på hal is när de slår ut med sina "ben" som spretar åt alla håll.
Försöket med att sätta taklök i en tegelsten verkar fungera, man petar ner lite jord i hålen sen sticker man ner rötterna och vattnar, tegelstenen ska vara så porös att den ska hålla sig lagom fuktig (har jag läst). Kul om den blir helt täckt.


Snart ska jag köra äldsta dottern till hennes först jobb, hon ska stå utanför Maxi och sälja jordgubbar i sommar och de börjar redan nu på helgerna. Jag tror att jag är mer nervös än hon över hur det ska gå har lite svårt att se att de blir stora och klarar sig på egen hand, hon är ju så lite än i mina ögon.

Önskar er alla en underbar lördag!

 

Lådan

För några år sedan byggde Anders en låda till mig på ca 2x1 m av överblivna brädor anledningen var att Rocco, den stora hanen,  kissade ihjäl allt jag satte i marknivå.


Efter många omändringar ser den ut så här idag med Aklejor, Humle, Alunrot, viol, Iris, jordgubbar och olika sorters gräs.
Där det är tomt är det tänkt att jag ska sätta nåt i limegrönt och jag fick inspiration på Gittans blogg så nu är jag på jakt efter mer Alunrot i både lime och orange, tror att det hade gjort sig bra där.
Jordgubbarna ska inte vara kvar utan flyttas bort till växthuset

 I hjärtat som står där har en spindel flyttat inTrots att växthuset fortfarande är utan glas kan jag sätta mig i det en stund och fundera på hur jag ska ha allt i det när det är klart. Det enda som finns i det är mitt taklöksträd och en stol. Kan verka lite tokigt kanske men jag gillar att sitta där.
Jag gillar trädet med jag köpte det på Rhodos för två år sedan och det verkar gilla mig med för det växer och frodas som bara den.

Ha det gott!

torsdag, juni 03, 2010

Det går bra nu


Tänk vad lite sol kan göra, det är så man kommer ifatt sig själv på alla plan. Igår var en sådan dag då många knutar löste sig.
På växthusfronten fick vi hit de sista fönstren och en glasmästare har lovat komma och hjälpa mig skära och sätta i glasen.
Kusin Daniel håller på med ett vattenprojekt som ska vara utanför växthuset, vet inte riktigt hur eller ens om det bli så men i tanken verkar det bli bra.
Övriga trädgården fick sig ett ordentligt lyft från all ogräs och några perenner blev planterade och växtboken uppdaterad så jag kommer ihåg var de sattes.
Näsan blev så där lagom rödbrun och kroppen satt riktigt bra i solstolen.


Nu ska jag avsluta min frukost, byta tvätt i maskinen sen går jag ut igen några timmar. Tänkte ta framsidan och snygga till där med, därefter kallar arbetet.
Ha det bäst!