onsdag, augusti 14, 2013

Evigt grävande

Gullriset är väck.
Skönt.
Det som hänger in är från fru U´s buskar, tror att det var forsythian som var värst och jag har varit framme med sekatören så där är lite friare nu.
Det som står kvar är kanske inte det allra roligaste det heller, nån sorts klint men nåt får nog vara kvar annars blir det helt tomt där.
Sen återstår nån meter med knölklocka innan det med är klart, det började regna igår och jorden här är lerjord så efter störtskuren fick jag klackar på skorna och grepen blev till en spade med lera mellan taggarna så jag fick ge upp.

Och idag har vi fått "roa" oss med annat då regnskurarna vi haft de senaste dagarna har gjort att det läckt in vatten i källaren, mannen har grävt och grejat och gjort vad han kunnat och idag fick jag nöjet att hjälpa till att fylla igen hålet med makadam och ny jord.
Finns väl egentligen inget bra med sånt här förutom att vi har nån kubikmeter halvbra jord över som vi kan fylla upp vid gräsmattan mot rabatten så det är i jämnhöjd. Den värsta lerjorden får vi ta till tippen.

Jag har lite ont i kroppen efter detta men i morgon (efter knölklockan grävts upp) börjar det roliga igen, då ska det planteras buskar och så har jag nya rabatter att planera.
Och nya plantor som kan hämtas och grävas ner.

Så ja, fortsättning följer.

Ha det bäst!

 

2 kommentarer:

Marina sa...

Härligt att det blivit grävarväder (bortsett från regnskurarna då). Vet inte om du vill ha/behöver humleblomsterna men släng dem annars. Jag har så det räcker. Det blir nog stjärnflocka (två olika färger) över sen och även vinröd daglilja. Läkemalva kommer jag också ha över, en röd ros utan namn och ja, kanske något mer som jag inte kommer på nu. SÅ du vet hur du ska planera ;).

Kram

Ika sa...

Träningsvärk efter en dag i trädgården är ändå en trevlig känsla. Då vet man att gjort ett bra dagsverke där ute.