måndag, december 20, 2010

Julpynt


Favorittomtarna från Nimt står på hyllan vid köksbordet eller favorit och favorit men jag gillar att de är så enkla och glada, sen tycker jag om det handgjorda och unika i att ingen är den andra lik.Detta fick jag förra året och det var inte lätt att hitta dom nu bland alla grejer, de är så pyttesmå att de inte syntes i plastpåsen utan jag trodde den var tom men de är med på plats i stringhyllan under tomtarna, de känns med ganska unika.

Men hur gör ni med pyntet som är fler än en i familjen? Jag menar om man har olika smak eller om den andra har dålig smak, dvs inte samma som mig?Som denna otroligt fula älgen, den får jag stå ut med varje år. Jag gömmer den långt ner i lådorna och hoppas på att den ska komma bort men icke Anders hittar den varje år och just nu sitter den på TVn mitt i blickfånget alltså. Jag kan inte tänka mig att kasta den smyg även om tanken har slagit mig eftersom jag anser att jag inte har rätt att göra det men jag brukar flytta den till ett mindre synligt ställe som sovrummet eller så där ingen annan ser den.

Sen förändras pyntet för varje år det blir mindre tomtar här, förr när barnen var små tog vi fram extra bord att ställa hela vinterlandskap på. Där var det en salig blandning av hemmagjorda tomter till stora och små köpetomtar och pepparkakshus som var mer eller mindre hela och som nåt år helt enkelt blev uppätna av hunden. Numer är det mer ljus och röda dukar som får stå för julstämningen.

I dag ska jag ge mig ut till stan och köpa det där sista av klapparna.
Ha det gott!

4 kommentarer:

Marina sa...

Ja, olika smak kan man ju ha! Här är det så att mannen min inte lägger sig i pyntet precis med han har varje år önskat at vi ska ha ett tjockt vaniljljus. Jag tycker den doften blir för tung, för mycket liksom men vi har haft ett sådant ljus i alla fall. Men i år slipper vi eftersom vi inte varit på IKEA och det är där vi brukat köpa det.
Här blir det också mindre tomtar och mer av ljus och levande material som mossa, ris och julblommor. Ska försöka få till något fint till bordet på julafton.

Nu är jag klar med klapparna! Det gick lite bättre efter att vi pratats vid. SKönt!

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Skönt att du är klar med klapparna. Jag ska in till stan imorgon och hoppas verkligen att jag får tag i allt då.
Vissa julpynt måste komma fram varje år, men jag försöker ändra placeringen på dem så det inte blir tjatigt.
Jag ska nog pynta på onsdag (om jag nu inte blir tvungen att köpa klappar då också.
Kram!

NinaH sa...

Fniss... Inte lätt!;-) Turligt nog har F inte en endaste motsatt åsikt (om någon!;-)...) kring valet av julpynt här hemma!;-)
"Dina" tomtar & de små julkrubbefigurerna är jättesöta!!

Annika Christensen sa...

God JUl på dig och det så skönt.
Annika