onsdag, september 25, 2013

Kallt om natten, varm och skönt på dagen

Det har tydligen varit frost inatt, jag hade glömt att ta in oliv och citron-träden och några andra kryddväxter som jag tror mår bättre av att stå under tak.
Har såklart gjort det nu men är lite tveksam om det är frostfritt i vårt uterum.
Det är englas-fönster där och viss del har bara plasttak men om man ställer växterna invid husväggen och kanske gör en frigolitlåda runt krukorna kan de överleva då tro?
Eller är det bättre och ta in dom till värmen som de egentligen inte heller vill ha på vintern?

Jag var på en föreläsning som hette "Lugn av naturen" idag


Vi satt ute på Naturum här i Kristianstad och njöt av solen, utsikten och föreläsningen som handlade om naturens läkande kraft och lite tips på meditationsövningar som de tyckte man skulle ta till när man var utomhus. Sådana här dagar tycker jag att jag har ett toppenjobb.

Ha det gott!

 

3 kommentarer:

Marina sa...

Ja, det låter ju som en ganska trevlig arbetsdag ;).

Frost hade inte vi men jag hörde många som skrapat rutor.
Med enkelglas blir där nog inte frost de första gångerna som det blir frost nu på hösten men under vintern lär där säkert frysa. Kanske det kan funka med frigolit, trasmattor och liknande. Det är ju inte så lyckat att ta in växterna i vanliga värmen. Jag har alltid funderingar kring min kamelia. Den har tappat alla blomknopparna de senaste två åren pga för torr inomhusluft. Då har den ändå stått i verandan men där ha vi en liten "torrboll" som ska avhjälpa fukt på fönsterna. Inte lätt.

De frågar efter dig på träningen. Kanske lite kul att veta att man är saknad.

Kramar

Ika sa...

Jag har tagit in Pelargonerna för i år men jag fortsätter att plantera ute i trädgården. Lite orolig för frosten som kommer och går.

Livet på solsidan sa...

Det är svårt att övervintra "medelhavsväxter" när man inte har något frostfritt utrymme. I år ska jag försöka med att göra en låda av frigolit som jag sätter i det helt oisolerade förrådet/garaget. Man kan ju ha tur tänker jag ;)

Hoppas du hittar någon fiffig lösning!

Kram Tamara