onsdag, juli 31, 2013

Sally (är en reko brud)

Inte lätt att ha en trädgårdsblogg när man knappt har nån trädgård att skriva om och nu såg jag att jag skrivit om min semester och mina planer några gånger så nu får det bli ett inlägg om nåt annat jag gillar och det är mina djur (barnen vill under inga som helsta omständigheter förekomma i mina sociala medier, vilket respekteras för det mesta av mig).
Sally som väl egentligen är Matildas ödla, är en Skäggagam med stor personlighet.
Hon är runt året gammal och mycket nyfiken, vet bestämt vart hon ska hän och har vi satt upp hinder så gör hon sitt bästa att ta sig över dem.
Hon får springa fritt en stund varje dag och vi har en bräda för dörren mellan kök och vardagsrummet men den fick vi höja för hon lärde sig hoppa över den.Hon gillar varma och mjuka platser och hoppar gärna upp på hunden för att gosa in sig i hans päls, just för en stund sen var det något nytt då hon hade klättrat upp på soffans rygg och hoppade ner på Rocco som låg under, ett fritt fall på kanske 50 cm, ganska högt för nån som är fem cm hög (och ca 40 cm lång). Han bryr sig inte om henne när hon springer runt honom men gillar inte när hon hoppar på honom och kryper på ryggen, då reser han sig upp och går ett varv ibland kasar hon av eller som idag hoppade hon glatt vidare till soffan igen, den blev ju i jämnhöjd när han stod upp.

Hon är köttätare och en tillgång i jakten på flugor annars blir det en syrsa då och då och grönsaker däremellan. Hon gillar rött och nu med mina nymålade röda tånaglar är de ett villebråd för henne, helt plötsligt kan jag ha en ödla sittande med min tå i munnen.
Tappade chips och damm har vi med sett att hon tuggat i sig kanske mindre bra för hennes matsmältning men hon verkar trots sin intelligens inte förstå ordet fyy.


Som sagt mjukt och ätbart är favorit för henne och på kvällen när hon börjar bli trött sitter hon gärna uppkrupen på axeln under håret och så kan man ibland höra henne smaska i sig en hårslinga i smyg bak örat, ganska mysigt ändå faktiskt.
Ja så har vi det.

Nu hoppas vi på fint väder igen för vi hade planer på att campa en natt, lite typiskt att det skulle infalla på den enda regniga dagen på flera veckor.

Ha det gott!
 


P.S jag vill bara förtydliga det med att jag för det mesta respekterar mina barns vilja är att ibland så i ren glädje som vid student eller bemärkelsedagar kan jag hylla dom via facebook eller instagram och då är det godkänt av dom, annars så är det full respekt.

4 kommentarer:

NinaH sa...

Det var trevligt att möta Sally!;-)
Ha det gott! (Inklusive Sally!;-)...)

Marina sa...

Det är härligt med djur med personlighet. :)

Visst kan man skriva om vad man vill i son egen blogg, även om det i grund och botten är tänkt att vara en trädgårdsblogg. Hos mig slinker det med lite av varje.

Kram o tack för idag!

Karin - Mina Rum sa...

Vilken cool krabat hon verkar vara. Min mormor hette Sally så jag tycker alltid det är roligt när jag stöter på djur som heter det (och det gör jag ibland), men det här är den första ödlan.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.