söndag, juli 07, 2013

Frustrerad


Jag har fått örongångsinflammation.
Halva huvudet är svullen som en ballong, det är inte för att få sympatier för smärtan som jag skriver detta utan för att jag tycker det är så frustrerande att jag inte kan göra det jag vill när det är så himla vackert väder.
I flera dagar har jag planerat och längtat att få förändra lite, få gräva ner och upp en del, kanske ge knölklocka en match och klippa ner där det vuxit för mycket.
Istället har Anders fått hjälpa mig med grävandet vilket innebär att i samma sekund som något är uppgrävt vill han veta var han ska gräva ner det igen. 
Jag som är en "såsare" i trädgården har sällan en fast plan. mer en föränderlig ide och vill gärna "känna in" var allt ska placeras . 
Nja inte allt. 
Pionerna som jag fick visste jag precis var de skulle vara och nu är pionhäcken färdigplanterad, väldigt varierad storlek på pionerna.En salig blandning av "fådda", köpta och hittade pioner.
De hittade är de tre som stod mitt bland kirskålen som jag grävde upp och delade, misstänker att det är bondpioner, de köpta är olika vita doftpioner från odla.se och de jag fick av Marina är en sort av varje men betydligt större och mer uppvuxna än de övriga, även de delade jag på så det tar nog några år innan jag får en tjock och frodig pionhäck. Men vad gör det, jag har tid att vänta.

En annan sak som retar mig med detta här örat är att jag har laddat och längtat hela våren tills vi skulle bli färdiga med renoveringen så man fick lite tid över för sig själv, det är då jag går ut i trädgården, sträckläser en bra bok eller rör mig lite fortare än vanligt (motionerar). Jag har äntligen "kommit igång" och synkat tiden, lusten och motivationen för detta nu hoppas jag att medicinen jag fick idag mirakulöst ska bota till imorgon då jag tänkte mig ett nytt grymt pass.

Jaja inte mycket att göra åt, det kunde ju vara värre.
Ha en go vecka!
 

5 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Jag skickar sympatier och krya-på-dig-hälsingar (även om du inte fiskade efter det)! Jag förstår precis hur frustrerande det måste vara att bli dålig nu när sommaren visar sig från sin bästa sida.

Krya på dig snart!
Kram

gittan sa...

Usch, din stackare! Det där lät verkligen inte kul... Jag vet precis hur frustrerande det känns när man inte kan göra det man önskar. Min Bältros gjorde ju mig orörlig i drygt tre veckor, nu kan jag gå på foten och har letat mig ut i trädgården igen. Och även om jag måste ha skor på inne som skydd från hårda, onda golv så funkar det att gå barfota i gräset och jag njuter! Hoppas att medicinen hjälper snabbt så du kan få göra allt du vill / Krya-kram gittan

Det blir nog fint med pionhäcken där!

Livet på solsidan sa...

Ett litet "åhh, vad det är synd om dig" får du trots att du inte vill. Önskar dig snabb bättring!

Ibland kan jag bli grinig över att jag inte får så mycket hjälp i trädgården, men när jag väl får det blir det lite som för dig. Allt ska gå så fort. Man måste ju hinna fundera/fnula/planera/strosa... Näe, jag säger som en tidigare kollega alltid sa: Jag gör det liabäst själv!
Underbart uttryck tycker jag!

Var tränar du någonstans? Jag behöver motivation och kanske nytt ställe att träna på.

Kram Tamara

Marina sa...

Men va trist! Kan absolut förstå din frustration. När man planerat för trädgårdstid, kommit i gång med träning, känner sig laddad och allt annat stämmer så vill man inte få förhinder av den sorten.
Så klart ska du vara rädd om dig men jag hoppas du mår så pass bra att du kan (och får för läkaren) komma ikväll. Första delen blir ganska tuff men andra lite lugnare.

Kram

Ninnis sa...

Krya på dig kramar ifrån norr...!!!
Sköt om dig..

Kram Ninni