söndag, april 15, 2012

Bra och mindre braMin mamma fyndade till mig på Netto i veckan ett dvärgkörsbärsträd, Prunus incisa ‘Kojou-No-Mai’, till priset av 80 kronor. Det är ca 50 cm högt och jag tänkte ha det i kruka ett tag till innan jag sätter ner det på ett lugnt och soligt ställe. Det enda som gör mig lite fundersam är att det står överallt att det ska ha ljusrosa blommor och detta har väldigt vita.

I dag känns det i fingrarna, jag har dragit gräs som har vuxit på fel ställen och på de flesta av dom kunde jag inte gräva med den stora spaden utan fick ta den lilla och sen dra för glatta livet. Det är ett ställe kvar som jag har att dra och gräva på sen är det värsta över. Jag var och grävde upp lite Elefantgräs i går vilket inte var det lättaste, det var som att köra spaden rakt ner i sten, jag skulle få mer om jag ville men jag vet inte om jag kan gräva upp det, finns det något bra knep mot hårda rötter? Nu har jag i alla fall en bra plats för det, fast kanske är den bästa platsen för det är i en kruka och om jag klarar av att ta upp mer kan jag ha både och.

En mindre kul upptäckt var att jag hittade två sniglar vid en alunrot som jag satte i höstas, de dog dödssnabbt kan jag säga, så snabbt att jag inte vet vad för sort det var, hoppas på en ofarlig och icke förökande.
Sen i hörnet där häcken klipptes förra året har kirskål hittat en bra växtplats på och det växer in i gräsmattan. Jag har som växer i häcken mot den andra grannen men den har hållit sig där borta och inte lämnat sin plats, jag trodde inte ens att det gillade att växa på gräs.

Klocka är åtta och det är fortfarande ljust ute, underbart.

Hoppas ni får en toppenvecka!

4 kommentarer:

gittan sa...

Angående Elefantgräs så rekommenderas det inte att ha i kruka! Jag har försökt själv två gånger (dyra försök) och påtalade på plantskolan tredje gången jag köpte mig ett att det inte ville sig riktigt.. varpå jag fick till svar att det inte var någon god idé att krukodla dem. Då hade jag ändå grävt ner det andra gången med kruka och allt inför vintern =( Att gräva upp och dela dem är ett slitgöra, jag skulle nog prova en mindre såg om du vill ha mer. Att hugga med spaden är tufft. Hoppas du får en fin vecka / Kram gittan

Marina sa...

Jag har inte provat elefantgräs i kruka men jag är lite tveksam till om det funkar. Men visst kanske det är värt att prova.

Sniglar är inte kul men jag hittade en här förra året som jag dödade lika snabbt som du ungefär. Det visade sig sen vara en ovanlig och ofarlig sort. Hm...jag dödade i onödan. Det var tydligen en sort som är bra att ha för den tar ohyra eller vad det nu var.

Helgen har varit bra och jag hoppas att veckan blir ok.

Ha det bra!

Kramar

Nettan sa...

Usch för sniglar. Jag har haft en konstig dröm om dom, så jag mår illa bara vid tanken.
Idag hade jag planerat och laddat för en trädgårdsdag, men när jag tittade ut i morse så var det alldeles vitt. Synd. Jag är så nyfiken på din trädgård. Vi har ju aldrig varit där när det varit säsong.

Kram Nettan

Livet på solsidan sa...

Blä för sniglarna. Jag har också haft "nöjet" att ta kål på några redan... Usch!

Jag var på Netto (Näsby) idag och där hade de träden för 49 kr. Om du vill ha fler tänkte jag. De är jättefina, men jag vet inte var jag ska ställa det efter kruktiden. Såg nämligen att de kan bli 2 eller var det 3 meter höga...

Ha det bra!
Kram Tamara