tisdag, mars 29, 2011

Sommartid och nya idéer


Jag brukar inte bli nämnvärt påverkad av att vi ställer om klockan men härom natten låg jag vaken en stund frampå morgonen och vad funderar man då på?
Jo trädgården.
Jag har hittat nya hål och Indra våran tik har precis löpt så jag vet att det kommer mera av det plus att den lille har sina ställen där han gärna krafsar lite för mycket.

Från början hade jag tänkt bara köpa de där vanliga staketen som man hittar varsom på byggvaruhusen men det ser ut som jag behöver på fler ställen och även lägre så kanske hundarna kan se den dära gränsen mellan gräsmatta och rabatt. Så klocka fyra på morgonen i måndags kom jag på det och med hjälp av min jobbarkompis har jag kanske löst allt på ett tom snyggt sätt.
Det blir rostigt och träigt.


Var det nån som såg Trädgårdstoppen på TV8?
Om inte kan ni klicka på länken och se det på datorn, jag har bara sett första avsnittet och det var väl värt att se och dessutom fick jag en ny ide om att kanske man skulle kunna sätta en mur nere i hörnan där där det redan finns en murad grill som vi inte använder. Men om man gör om den lite så kanske det blir bättre.


Vi hade en trädgårdsträff hos Lina i söndags med rosenknopparna, det ger alltid inspiration till mycket när vi ses. Jag är i träd-köpar-tagen som alltid och spaljerat fruktträd är ett som jag tänkte ta och titta närmare på, hon hade några gamla gamla sådana och de blir ju verkligen bara vackrare med åren.
Det är ungefär där syrenen stod som jag tänkte sätta ett och just nu lutar det år Magnolia eller Körsbär eller nåt annat blommande så ett sådant träd får i så fall stå på min baksida, kanske vid staketet som ska byggas i det närmsta.

All denna inspiration och alla planer man vill fullfölja det måste vara våren som gör det.
Ha det gott!

5 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Rostigt och träigt, det låter spännande minsann.

Tack för länken till Trädgårdstoppen. Nu har jag sett båda de första avsnitten. Perfekt att tv8 har play som är gratis eftersom jag inte har den kanalen på tv:n.

Kram!

Marina sa...

Vilken fin header!

Rost gillar jag verkligen. Ska bli spännande att följa förverkligandet av dina nattliga planer.

Det är härligt att planer för trädgården men ibland lite frustrerande att man inte har tid och råd att genomföra i den takt man önskar.

Kramar!

Möllebacken sa...

Rost och trä är fina kombinationer som gifter sig med varandra. Ska bli spännande att se.
Projekt är det som man nog har gott om.
Kram Pella

Malin - I min trädgård, f.d. Hwita Villan sa...

Vilken fantastisk tulpanbild! Man riktigt sugs in i den, på något sätt :-).

Det låter spännande med ditt staket! Rost och trä, hmm...

Ja spaljerat fruktträd är något som jag gärna skulle vilja få plats emd någonstans.... men Magnolia skule jag inte vilja vara utan!

Ha en bra dag!

NinaH sa...

Jag är också så sugen på ett spaljerat fruktträd (äpple)!!
Vad många bra idéer du fick under morgontimmarna också!!;-)
Heja på!;-)
Synd vi inte kom åt att mötas i söndags! Men bättre lycka nästa gång!