söndag, mars 13, 2011

En söndag i vårens tecken


Med små små steg går det framåt och om jag jämför mina bilder från förra och förförra mars så verkade det som mer var uppkommet då men huvudsaken är att våren kommer.
Jag tog på mig mina gummistövlar och stängde in mig i växthuset en stund i regnet idag, satt bara där och lyssnade en stund. skönt.
Märkte att ljuden från gatan hörs tydligt där inne så helt plötsligt förstod jag varför man har radio i växthus, då kan man själv välja vilka ljud man vill höra och de "äter" förhoppningsvis upp de andra (o)ljuden man inte vill ha.


Passade på att städa lite där inne, kasta det som dött under vintern och funderade på om jag ska ta in mina olivträd i uterummet och se om det piggnar på sig där.
Vilket uppskattar de mest ljus eller värme?
Jag har fått hem de båda från Rhodos och där är ganska kallt om vintern men den är kortare än här och om rötterna har fryst är det nog kört hur jag än gör då tror jag inte de överlever men det var det han Henrik Valentin sa att man inte skulle vara sentimental utan i så fall kasta och gå vidare.
Han har förresten myntat uttrycket "trädgårdera" och skrivit en bok "om lusten att trädgårdera".

Det har jag nu- lust att trädgårdera, får titta över frösådderna i stället.
Ha det gott!

4 kommentarer:

Malin - I min trädgård, f.d. Hwita Villan sa...

Åh! Tulpanblad! Som sagt här är det snö snö och åter snö. Suck...

Vad klok han är - det där om att gå vidare. Det har jag jättesvårt för. Jag kan segdra i saker som jag borde gjort mig av med för länge sen. T.ex. gamla växter som jag inte gillar - varför sparar jag på de?

Låter som du har en skön dag, trots regn. Härligt :-). Det är lite av en konst att kunna njuta trots att man inte har de allra bästa förutsättningarna. Fast egentligen är det väldigt rogivande med regn tycker jag.

HA en fortsatt skön kväll!

Malin sa...

Idag har jag trädgårderat lite:) Årets första ogräsrensning är genomförd!
Hoppas det går bra med dina olivträd.
Kram

Marina sa...

Jag är inte så sentimental längre när det gäller växter, men jag har helt klart varit det.
Jag har också varit ute en del idag och det var skönt även om inte solen var här idag.
Jo, jag fotar där det inte är fint, där jag vill göra om. Det är så svårt att föreställa sig hur det ser ut vid en viss årstid när man befinner sig i en annan. Lunden måste bli bättre i år och vid plankhörnan bakom dammen måste jag ha buskar och det lutar åt vresrosor eftersom de är tåliga. Jag ska fundera lite till bara.

Nu tonar jag håret och sen blir det solsidan. Är helt nöjd med helgen och det är en skön känsla. Hoppas du också är nöjd.

Kramar!

dicentra sa...

Oj vad våren har kommit långt hos er!
Tulpanerna redan uppe,härligt.

Måste vara skönt att ha ett växthus att gå o dona i!
Har inget själv,men det står på önskelistan:-))

Trevlig vecka!
M-L