torsdag, mars 17, 2011

planteringsdax


Jag har varit ledig idag och så har vädergudarna bestämt sig för att det ska bli vinter igen.
Men nää det ingick inte i mina planer så jag letade upp en gammal kupévärmare som jag satte igång i växthuset och efter en kort stund var där riktigt varmt och skönt inne i alla fall så pass att jag kunde plantera lite penséer och njuta av en lite för kall kopp kaffe.


Penséer är för mig ett hopp om vår men jag vågade inte ta ut dom så de står kvar i växthuset där de är mer skyddade av vind och snö även om det är kallt, fast nu vet jag att fem minuter med fläkten gör det så varmt och skönt där inne att man tom kan sitta ner en stund utan att frysa.


Annars har jag spenderat mycket tid i affärer idag både varit och storhandlat och med minstingen hos optikern, nu är det hans tur att få glasögon. Både jag och de andra två av mina barn hade glasögon i mellanstadiet som vi växte ifrån efter nåt år men det hade varit roligare om de ärvt en vacker sångröst eller nåt sånt istället för översynthet med brytningsfel.
Jag köpte förresten sättlök (rödlök) med idag, jag har ju ett dubbelt så stort köksland att fylla iår och nybörjare som jag är får jag läsa på nu hur jag ska gå tillväga med att plantera dessa.
När det ska i jorden och vad de trivs tillsammans med bäst.
Jag tänkte jag skulle ha purjolök med fast det glömde jag köpa så jag hoppas det inte blir för sent att plantera dom.
Bäst att ta fram trädgårdsböckerna igen.

Ha det gott!

9 kommentarer:

Marina sa...

SÅ fint du har gjort och så sugen jag blir på att också tillbringa några timmar i ett växthus som är lite lagom varmt. Fördelen med ett litet växthus är att det går fort att värma upp det.
Min pappa är jättebra på att både sjunga och rita och han har glasögon. Gissa vad jag ärvde? Jo, glasögonbehovet och inget av det andra. Jaja....

Löken sätts om lite mer än en månad ca, i slutet av april brukar vara lagom. Purjolöken sådde jag förra helgen och den har inte grott ännu men det gör den nog i helgen. Vet inte om jag får för många ännu men får jag det så är du första mottagare om du vill.

Kram

Helens trädgård sa...

Så mysigt att ändå trots att det är lite kallt kunna stå i växthuset och pyssla lite.
Penseér är vår!
Önskar dig en trevlig kväll!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilken idee, kupévärmare.
Ja du, nu kan man inte bromsar sig längre, nu ska fingrarna känner av jord och bladverk.
Varmkram, Petra B.

Karin - Mina Rum sa...

Vilken otur att det blev sånt väder idag när du var ledig. Bra att du kom på det där med kupévärmaren.
Jag satte rödlök från sättlök förra sommaren och jag har fortfarande kvar fina, stora lökar i källaren. Inte dumt alls. Och superenkelt dessutom.

Hoppas du får bättre väder nästa gång du är ledig. Kram!

Malin sa...

Härligt med penseer. Jag har med tänkt så purkolök. Hoppas det blir bättre väder snart.
Kram

NinaH sa...

Smart med kupévärmare!;-)
Hm... det var annars lite smått deprimerande med det här bakslaget.
Men alla vårförberedelser - och berättelser om dem... som dina....- inger hopp! Det kommer nog en vår- trots allt!;-)

Humlan sa...

Japp, mysigt med penseér! Ska inhandla mina nästa vecka tänkte jag!

Ha en fin söndag!

Madicken sa...

Oh, jag älskar penséer så här års! Sååå fint du har gjort det! Jag har ett par inne i små söta koppar, men ute har jag inte vågat än! Jag hoppas dock på att få plantera lite snart då det förhoppningsvis ska bli varmt! =)

Hoppas att vi ses på söndag!Kram!

Anja sa...

Hej, hej Millan!

Visst är det förjäkligt att ungar inte få ärva en vacker sångröst!!Det borde få vara en mänsklig rättighet -"Ropen skalla:Vacker sångröst åt alla!" Typ;))))! Ja, som du förstår så uppfattar jag den biten i ditt inlägg som humor:)!
Att det räcker med en kupévärmare för att få det varmt och skönt i växthuset är det lilla växthusets välsignelse - men varför i all-sin-dar dricker du för kallt kaffe? De' va' ju ba' å springa in å värma på....;)))!/Anja