måndag, januari 17, 2011

Tidsfördriv


Jag var ute och skulle vattna olivträden, tänkte passa på nu när det är plusgrader några dagar, och upptäckte att det händer saker hela tiden och helt utan att jag märker det.
Isen börjar smälta så snart kan jag få loss mina trädgårdsredskap som sitter fast lite här och var.

Julrosorna var garanterat inte så här höga och inte ens hälften så breda i höstas, de har då passat på att växa och bre ut sig där under snön.

En mängd hål har med kommit under vintern, de har säkert fått hjälp av hundarna att hamna där de är och jag gillar mer och mer min tanke på att stänga av en del i trädgården.

Jag har en någorlunda klar bild framför mig om hur jag vill ha det i trädgården i år, jag får väl erkänna att jag har aldrig haft något grönsaksland innan så i år ska jag försöka ha ett, det blir två pallkrage stort land men lite morötter, lök och sallad bör jag väl få plats med.

Jag saknar att vara ute det var så skönt idag och man kunde nästan kalla det för varmt med sina 4 grader, vad gör ni medans ni väntar på våren?
Jag är glad för att laga mat och nu passar jag på att prova nya recept, minst ett nytt i veckan stundom är jag duktig på att skriva matlistor och då blir det ännu mer mat och olika recept, idag ska jag i alla fall koka kyckling med currysås för första gången, har upptäckt att jag inte är så bra på att laga klassik husmanskost så det får det bli nu.
Det var så långt ner att autoblixten sattes igång men visst kommer det så smått nu.
Ha det gott!

9 kommentarer:

Hwita Villan sa...

Men herregud! Vårbilder! Mer eller mindre ;-). Tänk att snön töat bort hos er på sina ställen! Här är det snö snö och åter snö, och då bor vi ändå strax söder om Stockholm... Länghtar efter att få se hur min julros mår.

Ang mat så kör vi fortfarande med Linas makasse - första leveransen efter jul kommer ikväll, och det ser lovande ut - mums!

Ha en bra kväll!

Kram M

Karin - Mina Rum sa...

Jisses! Där ser man skillnaden mellan att bo på slätten eller på åsen. (Har ju klurat ut på ett ungefär var du bor). Hos mig är det fortfarande fullt av snö i rabatterna. Inte en julros eller krokus så långt ögat når.

Ha en bra vecka och lycka till med husmanskosten.

Kram!

Marina sa...

Va spännande att det hänt så mycket. Måste ut en dag och kolla här hemma.
Mat roar jag mig också med och även att baka bröd/brödbullar. Läser en del, slappar och laddar liksom.

Ronja mår lite bättre men hin kräktes i två dygn och bara låg. Inte kul. Nu är det skonkost som gäller så hoppas vi det funkar.

Kram!

Malin sa...

Oj, är krokus bilderna från din trädgård nu i år? Här är det fortfarande 3 dm snö överallt. Det är hemskt. Tror vi fått en lokal istid här:(
Hoppas kycklingen blev god.
Kram

HelenJ sa...

Jag har fortfarande en helt snötäckt trädgård, men jag vet att både snödroppar, krokus och julrosor finns där under, redo att skjuta fart så fort snön är borta!
Visst får man vårkänslor!
Kram Helen

Anja sa...

Vilket härligt inlägg Millan!
Det där med julrosblad är riktigt häftigt och trösterikt!
MEN! Våra "kompisar" "spanjorerna" lever lika gott...;))/Anja

Åsa sa...

i väntan på våren läser jag gamla trädgårdstidningar och besöker underbara trädgårdsbloggar som denna. här i bohuslän är det fortfarande ett par décimeter snö, även om det sjönk mycket förra veckan...

agge sa...

Härligt , men man har svårt just nu, att tro att det rätt som det är finns en gräsmatta och land där under den meterhöga snön. Jag brukar normalt binda ihop en del buskar men i höstas gjorde jag det inte( slöhet)så vi ffår väl se hur mycket det är som gått av under snön. Kram,Agneta

Marina sa...

Du har en utmaning hos mig.

Ses på söndag! Kram!