lördag, januari 08, 2011

En känsla av vår


Tänk det räcker med att graderna börjar närma sig nollan för att man ska få lite vårkänslor, men jag vill nog att det ska stanna nu så inte all snö smälter bort, för det blir så slaskigt och mörkt ute. Jag drattade på ändan härom dagen i en blöt ispöl och idag när jag var på stan med Ville gällde det att hålla tungan rätt i mun när man gick på gatorna så jag inte gjorde samma fadäs igen.

I morse på ett av morgonprogrammen var en man som pratade om hur man skulle må bättre nu i mörkret innan vår och sommar kom, han hade en del små råd som att vara ute en stund om dagen (bra att man har hund) njuta av en skön film-torsdag då var det bara en dag kvar av arbetsveckan till helg när man kunde njuta igen osv.
Eller kan man göra som jag gjorde i eftermiddag.
Bjud hem en vän och prata lite lagom blandning av strunt, allvar och vår och beställ lite frö ihop så det finns anledning att ses igen, snart.Jag var bara tvungen att gå ut en runda i växthuset när Marina kört hem för att känna lite på hur kallt golvet var där, sitta en stund och kolla in fröna som förmodligen har frusit ordentligt där inne (jag fick några nya av Marina, tack de behövde jag), funderade på hur jag ska få plats med det som jag vill ha där inne och hur man utnyttjar platsen bäst.
Kunde även konstatera att olivträden lever men inte mer.

Nu ska jag fortsätta på att drömma mig bort och fundera på vad jag vill plantera i vår, ha en skön lördag!

8 kommentarer:

Monica sa...

härligt att ha kompis träff med fröinspiration- beställning..
lyckos du som kommer in i ditt växthus,,mitt har varit helfrusit,,kanske ska kolla idag då vi har fem plusgrader.
ha en go söndag kram Monica

Marina sa...

Nu vill jag ju in i LUgnet när du skriver att du varit i ditt. Får se om jag hinner i morgon. Visst är det härligt att känna in känslan där.

Tack för en trevlig eftermiddag!
Kram!

Karin - Mina Rum sa...

För min del skulle jag nog behöva några solstrålar i kombination med takdroppet för att få vårkänslor. Men att beställa fröer förstår jag ger sådana känslor. Det ska jag nog ta tag i framöver.

Ha en fortsatt fin söndag. Kram!

Hwita Villan sa...

Jag skrev just till Marina att jag är avis på att ni har trädgårdskompisar så nära :-). Jag skulle också vilja ha någon med samma intresse att prata med, men jag har ju nätet som tur är!

Kram till dig!

//M

NinaH sa...

Härligt med trädgårdsvän nära! Förstår ni beställt mycket vackert för kommande fröjder också!;-)

Bra tips för "överlevnad" (?...;-)...) du förmedlar vidare till oss också! Så´na kan man behöva!;-)Nu längtar man verkligen till våren!

Glädjekällan sa...

Visst är det roligt att träffa likasinnade och bara prata hobby!
Försöker låta bli att längta efter våren, inte skall man längta bort sitt liv, men det är inte alltid så lätt :-)
Ha det gott
Birgitta

Erika sa...

Vilken underbar bild på Hortensian, min favorit, får en verkligen att längta efter våren. Fast jag tycker det är helt ok med vinter ett tag till, vill dock gärna bli av med all denna is.
Kram Erika

Mittljuvaskafferi sa...

Visst längtar man till våren. Jag fick sådan lust igår så jag hämtade upp mina Pelargoner och planterade om. Kände verkligen glädje av de=0)
Ha de gott/ vi ses snart!
Kram Birgitta