tisdag, januari 04, 2011

Nytt års tankar


Konstigt, att jag inte har "sett" att det fortfarande hänger ett par strumpor i torkvindan som fortfarande står uppfälld men i helgen såg jag, det töade här och jag var ute i trädgården för att kolla till växthus och plocka upp lite efter hundarna. Fast jag får väl erkänna att de är kvar där ute för jag glömde ta med dem in.Jag längtar efter att få sätta spaden i jorden, har letat bland fröer och börjat fundera på vad som jag vill plantera, i år har jag både ett litet köksland och plats för annat vackert i och utanför växthuset.
Jag har nästan bestämt mig för att jag vill sätta staket så vi stänger av en del av trädgården så den blir hundfri, då kan jag ta bort lådan och plantera ner i marken det som står i den och då blir det en pluttplätt kvar av gräsmattan där som knappt kan vara lönt att ha kvar och då kan jag.....
Ja eller struntar jag i att gränsa av och försöker leva i samspel med hundarna och njuter av det jag har.
Alla dessa val.


Ha det gott och god fortsättning!

9 kommentarer:

Anja sa...

Hejsan Millan!
Det är väl så här års som man har tid att drömma och planera. Ett litet hundfritt köksland låter väldigt klokt och vackert i mina öron!/Anja

Hwita Villan sa...

Ja, visst är det härligt att börja planera inför vår och sommar i trädgården! Det ska bli himla kul att se hur det blir med ditt växthus, nu när den stått ett tag.

Stor kram M

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Jag byggde ett litet staket runt hela köks trädgårdslandet, snyggt, praktiskt och hundfri. Och så härligt gammaldags som man hade förr i tiden ;O) Ha en underbar kväll, Petra B.

Möllebacken sa...

Visst är det en utopi att man kan leva i samspel med hundarna i kökslandet, jag gav upp, ville själv välja vad för sorts gödsling jag ville ha, så staketet åkte upp ;))
Skönt att veta att det är som man lämnade det och inte i en oreda.
Jag hoppas att det fungerar bättre hos dig :))
God fortsättning och kram på dig!
Pella

Marina sa...

Ja, dessa val!
Men det är ganska trevligt huvudbry ändå. Det är inte kul att få de man planterar förstört så visst är avstängning ett tänkvärt alternativ. Jag stänger av trädgårdslandet i alla fall.

Fick mina fröer från Impecta idag. De är snabba! Jag har en del fröer över från tidigare år som du gärna får ta av om du vill. Vi kan väl försöka ses.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Själv har jag planer på att bygga en inhägnad "fruktträdgård" i sommar. Inte för att jag har hundar, men för att skapa ett lite mer skyddat klimat.

Det fanns två hundgårdar på min tomt när jag flyttade hit, men dem har jag sålt. Om jag hade hundar skulle jag aldrig vilja ha dem i hundgård ändå.

Kram!

Erika sa...

Oh, vad härligt och planera trädgård. Känns så långt borta med all denna snö som vi fått i år. Själv tror jag att jag ska våga mig på lite fler rosor i år.

Vad söta dina strumpor var =)
Kram Erika

NinaH sa...

Det som göms i snö kommer upp i....;-) Spännande stilleben/installation blev det ju!;-)
Hm... Staket eller ej... och.... Ja, det finns mycket att fundera över....-och saker att drömma om! - dagar som dessa....
God fortsättning- på år & drömmar!

HelenJ sa...

Min tvättvinda står också kvar ute, fast utan tvätt. Jag brukar annars vara noga med att ta in den, men i år blev jag alldeles överrumplad av både hösten och vintern. Det står nog lite trädgårdsredskap ute också här och var, ska bli spännande att se vad som tittar upp ur snön framåt vårkanten....
Ha det bra
Kram Helen