onsdag, augusti 20, 2008

Hemma vid

En av många fördela med att bo en bit utanför stan är när man har gått nerför byvägen förbi kohagen och fåren så kommer man in i skogen.Jag vet att man ska variera sin runda för hundens skull men det blir oftast denna dels för den är lagom lång tar ca 35-40 minuter och dels för man går på mjukt underlag den största delen.
Det är Ville som cyklar med Indra springades brevid på bilden.

En annan guldgruva vi har här är Badplatsen, som man inte badar på, utan det är en boulebana, fotbollsplan och grillplats vid en bro där det är perfekt att fiska från.Går man ner i ena hörnan av planen kommer man hit och nu när vattnet inte står så högt är det perfekt för hundarna att dricka och svalka sig lite.Så här kan det se ut en skön eftermiddag men jag går här även i rusk det är ju så att vara hundägare.Det var en del frågor om min tunna som jag fotade i fototrissen, kan berätta att den är hel med lock och botten så jag kan inte fånga regnvatten i den (som hade varit praktiskt) jag har ställt den i en hörna nu och grävt en rabatt runt omkring där jag har planterat bla murgröna, hosta, förgätmigej och ros, syrenträdet står med där. Det är vid en av ingångarna till trädgården och detta är bara början på mina stora planer.

Får se hur mycket vi hinner i år annars måste jag försöka rita ut mina ideer för att inte glömma bort dom, jag har börjat skriva ner vad jag vill ha i trädgården till nästa år så det är bara att fortsätta på den listan och den ser ut att bli lång.

5 kommentarer:

NinaH sa...

Vilken härlig väg- för både er & vovven!
Hopaps vi får se tunne-arret...? Låter fint så man blir ju lite nyfiken.....

Marina sa...

Att skriva om vad man har förtankar och planer för trädgården är ett måste för mig annars skulee jag glömma allt tror jag. Det är roligt att roa sig med det udner vinterhalvåret också. Bläddra i tidningar och göra ritningar!
Visst är det fint vid badplatsen. Vi går också där ibland när vi tröttnar på våra "traktorvägar" häromkring. Ronja är ju så rädd för trafik och vanliga vägar så vi är lite begränsade. Ha det bra!

Jenny sa...

Vad fint vi har det på vår runda. Inte alltid man ser hur fint det egentligen är. Vi får väl se om vi hinner med en promenad imorgon, både Maja och Clara har match. Men vi hörs . Kramis

Anonym sa...

Ja jösses vilken härlig promenad att ta. Vatten är rogivande för matten o kul för hunden :)
Önskar en trevlig helg o tack för en fin blogg, som inspirerar en nybörjare i trädgården.
Mvh Jennie

Britt sa...

Vilken härlig promenad väg. Det är skönt att bo lite på landet.//Britt