söndag, december 29, 2013

Mellandagsträning


Jag tror jag är ganska lat av mig eller kanske bara bekväm av min natur, men kan jag slippa anstränga mig är jag glad liksom och ändå har jag nånstans hittat ett nöje i att röra mig.
Allra helst gör jag det i grupp och jag bokar upp mig med många personer, allt för att jag inte ska kunna smita undan.
Det började redan i somras, då var det med en flexibel grupp utomhus. Man tog den dagen som passade flest personer och några turades om att leda, jag hade turen att få åka in med en riktig vän och inspiratör så inte kunde jag slinka undan där inte. Det gav mersmak.
Så jag skrev upp mig med några på jobbet på ett PT camp på 12 gånger.
Det innebar att jag hade träningsvärk i sex veckor men innan de var över hade jag börjat min gamla powergympa (rörelser till musik) så tre gånger i veckan var det hårdträning som övergick till två gånger i veckan och försök till löpning på helgen (när vädret tillät).

Nu har vi inrett ett träningsrum i källaren.

Ett litet rum som de förra ägarna hade till matkällare och vi har kallat det "rockrummet" för alla våra gamla skivor och konsertaffischer var där tillsammans med bäddsoffa och bord.

I ena hörnet står en del av det kvar och i jul när jag varit där nere och tränat har jag hittills njutit av gamla skivor med både Kent och U2.

Nu i mellandagarna har jag kört 7 min workout till uppvärmning, åtta olika övningar med tyngder och avslutat med andningsövningar och stretch i ytterligare ca 10 min, allt noga nedskrivet annars finns det risk att jag minskar på övningarna istället för att ökar dom.
Jag måste fortfarande övertyga mig när jag ska träna att jag tycker om det, inte innan men lite under tiden och mycket efteråt, då är jag riktigt nöjd och stolt.
Och jag måste ha en plan på vad jag ska göra innan jag går ner där, annars fuskar jag.
Sån är jag.

Tanken är träning tre gånger i veckan, det har jag oftast tid och ork till i alla fall fram till våren när trädgården kommer igång igen men med denna lerjord kan det räknas som ett träningspass när jag ligger och rensar kirskål eller knölklocka.

Ja det är bla detta jag sysslar med när jag får rå om min egen tid.
Hoppas ni har det skönt så här mellan jul och nyår, jag jobbar inte förrän på torsdag så jag fortsätter att njuta av ledigheten lite till.

Ha det gott!

 

2 kommentarer:

Marina sa...

Du jobbar på bra!
Det är bra att ha någon att inspireras av, någon att tänka på när man tränar, någon som liksom flåsar en i nacken när man springer eller peppar på de där sista övningarna i en omgång. Jag gillar ju att träna ensam men gruppen vi var i under sommaren och in på hösten gillade jag. När jag tränar ensam tänker jag på olika personer som jag vet tränar. Jag tänker på dig ibland ;). Kan du så kan jag! Inte som en tävling utan bara peppande. Det är enbart positivt och jag hoppas och tror att vi hjälper varandra framåt.

Det ser ut som att ni har bra grejer där i rummet och musik är ju ett måste. Tycker jag i alla fall. Jag flåsar ju så rysligt så jag måste ha musik annars blir jag helt matt av min egen andning innan jag ens börjat. :)

Tre gånger i veckan lyckas jag hålla. Ibland blir det en fjärde gång med yoga men oftast inte. Provade att lägga in lite yoga efter 5 km löpning i veckan som gick och det kan jag rekommendera. Kändes hur bra som helst i kroppen. Inte alls stel som jag ibland är i benen efter en springrunda.

Nu kämpar vi in på nya året! Starka och friska!

Kram till dig! (som jag ofta önskar att jag träffade oftare)

Livet på solsidan sa...

Vad duktig du är! Du verkar ha hittat ett sätt att hålla uppe motivationen. Kanske är ett gymrum grejen för att hitta min motivation? Där man kan pumpa tricepsen samtidigt som man lyssnar på U2. Inte helt fel...

Måste säga att det var stor skillnad både på hall och badrum. Snyggt och fräscht. Har ni blästrat badkaret själva eller det var svart när ni köpte det? Läckert är det iaf!

Önskar dig en god fortsättning på 2014. Och keep up the good body work out :)
Kram Tamara