tisdag, december 17, 2013

Lilla gran

Det blev en liten gran i år, styva metern hög med rötter kvar och allt.
Jag fick den av vår Småländska skogmulle, han som kommer med smågranarna, han fick en gran över och vi tog tacksamt emot den.
Vi som haft plastgran i några år av rena bekvämlighetsskäl.
Både skönt att slippa ut och köpa och att sticka sig på barren som ligger överallt men jag undrar om den barrar nu när den står på rot i vatten?


Hinner knappt köpa clementiner förrän de är slut de är som allra godast nu.
Citrusfrukter är beroendeframkallande, minns ett år då jag åt apelsiner så jag fick sår i munnen kan liksom inte sluta äta men värre saker kan man vara beroende av.

Det var en sådan där "dagens fråga" i vår lokaltidning, där man frågar fem personer på stan, häromdagen om vad man gjorde för att må bra. De flesta svarade att de tränade eller umgicks med familj o vänner.
Hade jag svarat på den frågan hade det varit umgås med nära och kära först sen träning och äta gott på delad andra plats. Just nu.

Ta det lugnt i julrushen!
 

2 kommentarer:

Marina sa...

Söt gran!
Vi köpte i går och jag hörde fel på priset eller så sa han fel. Vi valde en kungsgran eftersom jag uppfattade det som att det bara skiljde 50 kr. Det var fel. Det skiljde 250 kr! Suck. Så dyr gran har vi aldrig haft och kommer nog aldrig ha igen heller. Hoppas den håller sig fin länge.

Må bra? Ja, då kommer familjen på första plats. Ett par fina vänner har jag också och tillsammans med dem mår jag bra. Träning mår jag absolut bra av. Tänker mig hinna fyra pass istället för tre i veckan nu när jag är ledig. DÅ ska det ena vara yoga. Då blir jag rörligare i bröstryggen och får lättare att andas tycker jag.
Äta god mat och fika mår jag absolut bra av och under trädgårdssäsongen mår jag superbra i trädgården. Skogen är inte så dum den heller tycker jag.

Kul att ni kommit en bit med träningsrummet. Visa gärna bilder sen.

Kram

Ika sa...

Liten men naggande god var det en som sa till mig när jag var liten. Passar bra på er gran. En måste gran måste ju inte vara över 3 meter för att den skall vara fin! ;-)