lördag, juni 29, 2013

Planer och ideer

Snudd på likadan bild som i förrförra inlägget men nu blommar ytterligare en buske där inne hos fru U, ser ut som en schersmin av nåt slag.
Jag är glad jag har hennes baksida mot mig så jag kan njuta av den, tror jag ska gå in och tacka henne nån dag.
Annars har jag ingen erfarenhet av att dela tomtgräns med grannen, där jag bodde innan hade vi en tremeters häck runt hela tomten så vi såg inte mycket av varandra precis.


Men här är det annorlunda, är dålig på att uppskatta längd men kanske 15-20 meter ser ut så här in mot farbror G. Som förresten har nåt av de finaste päronträdet jag har sett, det är formklippt och växer mot hans husvägg, lika fint med som utan blad.
Jo denna här evighetsrabatt, hade jag tänkt förändra lite i helgen om väder tillåter.
Från tredje busken av kärleksört och fram till trädpionen som knappt syns men som står framför magnolian tänkte vi sätta gräs (?) ja ni ska tro att Anders blev förvånad när den iden kom från mig det brukar vara tvärtom annars.
För att ungefär vid samma ställe ska en hortensia planteras lite in i gräsmattan, den blir en ca två- tre meter hög och nästan lika bred vilket är lika med insynsskydd i lagom storlek från gatan mot trädgården och från farbror G mot altanen där vi sitter och solar.
Sen tänkte jag bredda rabatten hitåt och längre fram i höst gräva ut här omkring väderkvarnen .
Då blir det en bit rabatt vid Magnolian, vid huset blir bara gräs och här på vår baksida lite mer, alltså man ger och man tar av gräset så att säga.
Jag inser att jag är lite tjatig om insynsskydd men har man bott bakom en hög grön häck så känns detta vidöppet även om det bara är på ena sidan av trädgården.

Nåväl, detta är bara planer som kan förändras när andra idéer poppar upp men jag håller tummarna på att det blir uppehåll ialla fall några timmar i helgen så nåt av allt jag vill göra blir av, det kliar så i mina trädgårdsfingrar och tom kroppen längtar efter att få gräva lite.

Ha det gott!
 

2 kommentarer:

Marina sa...

Gräva är härligt!
Jag är den första att förstå ert önskemål om insynsskydd. Jag lovar!
Vi har ännu inte bestämt om vi ska flytta uteköket eller ej men vi har helt hundra bestämt att sätta plank längs hela uppfarten. Nu har vi ju bara längs halva. Senast i går kröp jag omkring bakom hallonplantorna för att inte synas för grannen och hennes besökare. Så kan det gå.

På måndag kväll är det träning men har du semester nu så kan vi ju ses på dagen. Annars kan jag vilken annan kväll som helst tror jag.

Kram

Karin - Mina Rum sa...

Jag förstår precis varför du vill insynsskydda. Nu ser det ju väldigt öppet ut. Det spelar ingen roll hur trevliga grannar man har, man vill inte dela allt med dem.

Hoppas du kan få lite trädgårdstid, även om det inte ser så lovande ut med regnet och blåsten.

Kram!