söndag, maj 27, 2012

 Ljuva akleja

Jag borde ha smort mina axlar i morse när jag gick ut i trädgården, jag borde känns mig själv vid detta laget att om det är en fin dag och jag är ledig då går jag inte in igen förrän det blivit kväll.
Nu känner jag mig mer röd än solbränd.
Och så känner jag mig mycket nöjd.
I dag har vi kunnat bocka av lite tråk-saker som laga garagetak, måla vedbod och rensa (gräva) bort ogräset som vuxit upp framför växthuset. Blandat med de tråkiga måsten så har jag planterat hallon och lite andra blommor i krukor, pillat och grejat för att få det fint.

Och fint har det blivit.

I år har jag satt mina tomater mellan växthuset och vedboden, hoppas det fungerar bra där för det blev så himla trångt inne i växthuset när de var där inne. Jag har en busktomat kvar men det är lite för jag tycker det luktar så gott med tomatplantor och den doften passar bra där inne, blir det för varmt och torrt så får jag flytta ut den.
Trädpionen strålar med sin skönhet och jag tvingar varenda kotte som kommer hit att gå och lukta på den.
Nu är det tid för taxiverksamheten att rycka in så jag får hem mina barn idag.

Ha det gott!

fredag, maj 25, 2012

Värd att vänta på

Min trädpion har gått i blom!
Det är den vackraste pion jag har sett och den doftar underbart.
Det är första gången den blommar och den har endast en, jag kommer knappt ihåg när jag köpte den men tror det var tre vårar sedan på Kjugekulls växtmarknad.
Då var det en liten pinne och med tid och tålamod har den vuxit sig till knappa metern hög buske/träd.

Det är så mycket fint ute i trädgården nu som jag hade velat visa men vårt bredband har lagt av denna månaden med och det är därför jag inte har kunnat kolla runt på andras bloggar eller blogga själv. Av en outgrundlig anledning fungerar inte .blogspot.com-adresser när det är så här utom ibland då funkar det hjälpligt. som nu.
Vi vet så pass att vi hade tankat upp över 50 gb data på tio dagar och ner endast 20 gb, ett ganska stort svinn från ett hus som inte fildelar. Vi vet däremot inte vilken dator som delar ut utan jag har varit inne i alla våra datorer och försökt stänga av allt som kan vara öppet för sådant inklusive vår viasat och xbox som med är kopplade till bredbandet, det är rent hopplöst när det inte går som man vill eller begriper.

Men det ska fungera igen vid månadsskiftet så då får jag surfa som en stolle och fram tills dess får jag gå och njuta av min ljuvliga pion och se fram emot de andra vanliga som har fullt med knoppar.

Ha en underbar pingst!

torsdag, maj 10, 2012


Att det skulle regna just idag när jag var så sugen på att gå ut och smutsa ner mig efter att ha suttit hela dagen i ett konferens rum. Jag hade så gärna börjat att gräva lite vid grillplatsen som behöver en större rabatt tänkte svänga av den lite mer till en trekant, tror det hade blivit snyggt.
Men det blev en snabb runda ut och kolla in trädpionen med sin endaste enda knopp.


Såg också att en favorittulpan står i blom. Vattnade i växthuset med och fick andas jord och lugn en stund, det behövs inför kommande konfirmation i helgen. Jag tycker det är roligt att laga mat och tänkte ha en buffé med Medelhavssmaker, det blir förhoppningsvis mycket gott men en hel del att ordna med innan.

Ha det gott!

söndag, maj 06, 2012

Växtmarknad

Två Aurikler blev det igår, jag har haft sådana innan men det var innan växthuset och jag hade svårt att få dem att överleva vintern. Nu har jag fått (proffs)tips och jag ska göra vad jag kan för dem.
Jag försöker att inte missa vårens växtmarknad (höstens känns inte lika viktig) dels för det är tillfälle att träffa trädgårdsvänner, som jag hade önskat jag såg oftare, och så dels för att det ger en viss tillfredsställelse hos mig när jag gör fynd. Att kunna köpa plantor ibland dubbelt så stora mot de man köper i växthusen men till under halva priset känns bra.
Det blev Skogsolvon "Strömsund" , lila backsippa, zucchini-planta och fänrikshjärta som med fick följa med hem därifrån och jag tror det landade på runt hundralappen.

Idag blev det några fynd på lilloppisen vi hade i byn bla en kameraväska, bok, spel och ett nytt mini-stekjärn, till familjens vegetarian, så med andra ord har jag haft en toppenhelg med fynd, trädgårdstid och möten med goda vänner.
Tror tom jag kommer att ha tålamod att kunna fixa bloggen som har en tendens att leva sitt eget liv och verkar kommit i trotsåldern där, nu har allt jag hade i högerspalten försvunnit men om jag går in i mallen finns det kvar.

I morgon är det måndag, en bra dag att börja veckan på.
Ha! Nu när jag la in inlägget så hade spalten kommit tillbaka i bloggen och allt ser ut som innan. Mycket märkligt!

onsdag, maj 02, 2012

Trädgård i dag igen

Ville inte tro mina ögon i morse när jag såg att gräsmattan var helt vit av frost som tur var försvann det fort och nu i kväll skulle jag egentligen åkt och tränat men en solig och skön kväll när de sagt att vädret skulle bli sämre var jag inte helt sugen på att gå in i en gympahall.
Så trädgården vann och jag fick några timmar där igen.

Nu är jag igång med flyttarna och delningarna av det som vuxit sig för stort, där har jag att göra ett tag.


Denna söta fick jag av Marina förra året så det är första gången den blommar för mig, fick ligga långt ner mot marken för att fånga den med kameran.

Nu hoppas jag på att torsdag och fredag ska gå fort för på lördag blir det en förmiddagsträff med trädgårdstokar.

Ha det gott!

tisdag, maj 01, 2012

Attans!
När jag hade precis skrivit klart inlägget så såg jag att det fanns ett utkast som jag tänkte radera och vips så raderades både det och inlägget från idag och förra från 19 april.
Att man ska på och greja när man inte har koll på det.
Jag har inte kommit åt min blogg på nån vecka, det har bara kommit upp felmeddelande om att det har varit fel adress. Men sen upptäckte jag att jag kunde se den från andras datorer och från min mobil och så försökte jag skriva inlägg från den så det var det inlägget jag skulle radera. Nu funkar det från min dator igen och jag har ingen aning om varför det inte gick eller varför det går nu. Är bara glad att det fungerar.
Idag har jag iallafall fått arbeta i trädgården, så fort jag har satt mig ner för att njuta av vädret så har ögonen fastnat för något annat som behövdes göras och så har det fortgått hela dagen. Underbart.


Visst ser min blåa tulpan nästa blå ut i år? Det gör den bara i skuggan i solen är den lika röd som vanligt. Och som vanligt när jag ska rensa ogräs vet jag inte riktigt vilket som ska bort och vilket som ska vara kvar så det är säkert en hel del som ska rensas till men hellre det än att jag saknar nåt som jag har slängt i tunnan.

Det känns nästan som söndagskväll nu och det kan ju vara skönt i morgon när man upptäcker att det är onsdag istället för måndag,  kort och bra vecka.

Ha det gott!