söndag, maj 06, 2012

Växtmarknad

Två Aurikler blev det igår, jag har haft sådana innan men det var innan växthuset och jag hade svårt att få dem att överleva vintern. Nu har jag fått (proffs)tips och jag ska göra vad jag kan för dem.
Jag försöker att inte missa vårens växtmarknad (höstens känns inte lika viktig) dels för det är tillfälle att träffa trädgårdsvänner, som jag hade önskat jag såg oftare, och så dels för att det ger en viss tillfredsställelse hos mig när jag gör fynd. Att kunna köpa plantor ibland dubbelt så stora mot de man köper i växthusen men till under halva priset känns bra.
Det blev Skogsolvon "Strömsund" , lila backsippa, zucchini-planta och fänrikshjärta som med fick följa med hem därifrån och jag tror det landade på runt hundralappen.

Idag blev det några fynd på lilloppisen vi hade i byn bla en kameraväska, bok, spel och ett nytt mini-stekjärn, till familjens vegetarian, så med andra ord har jag haft en toppenhelg med fynd, trädgårdstid och möten med goda vänner.
Tror tom jag kommer att ha tålamod att kunna fixa bloggen som har en tendens att leva sitt eget liv och verkar kommit i trotsåldern där, nu har allt jag hade i högerspalten försvunnit men om jag går in i mallen finns det kvar.

I morgon är det måndag, en bra dag att börja veckan på.
Ha! Nu när jag la in inlägget så hade spalten kommit tillbaka i bloggen och allt ser ut som innan. Mycket märkligt!

3 kommentarer:

Marina sa...

SKulle precis skriva att nu är ju allt i sidan tillbaka men jag ser att du själv upptäckte det också.
Ja, trädgårdsvänner skulle jag också vilja hinna träffa oftare och på ett sätt så hindrar ingen mig men allt handlar ju om prioritering. Dessutom ska ju mer än jag kunna annars blir det liksom ingen träff. Ha!

Jag har satt undan en basilika, en paprika och en tomat till dig. Om du vill så får du en aurikel av en annan gul än den du köpte. Det är den enda jag har två av vad jag vet.

Kramar!

Marina sa...

Du kan komma när du vill egentligen. Växterna står i Lugnet så det är bara att öppna dörren och ta dem på bänken. Oftast är jag hemma vid 16.30.

Kram

Livet på solsidan sa...

Ja, det var verkliga fynd du gjorde. Knappt hundra pengar för allt det. Kul!

Tekniken gör som den vill. När den vill. Man börjar bli van...

Kram