torsdag, december 22, 2011

Dan före dan före dopparedan


Julstressad?
Inte ett dugg, jag tror att vi har allt klart med inköpen. Ska hämta ett paket på posten idag och jag hoppas allt är med som skulle med där sen tänkte jag att efter jobbet ikväll köra inom Maxi och köpa mjölk, lite mer vispgrädde och hårfärgningsmedel så jag blir grann till jul. Jag tyckte det var överdrivet när butiken började ha öppet till kl 22 nu kan jag se det som en perfekt snabbhandlingstid eftersom jag kör där förbi när jag slutar kl 21.30, fast det gör jag bara två gånger till i år och nästa år är det nya tider.
Jag jobbar som sagt idag men har semester i morgon då tänkte vi laga den maten som kan förberedas och julgodiset, i år blir det förutom de vanliga mozartskulorna, knäck och rocky road även snöbollar, de är kanske lite för söta för mig men jag tror barnen gillar dom, själv har jag "mognat" och faller mer och mer för den mörka chokladen/tryfflen.


Julkorten kom iväg i tid det blev handmålade i år. Men jag vet inte, det är kanske en förlegad tradition det här med julkort även om jag blir glad när jag får ett kanske inte andra uppskattar de lika mycket utan mer känner att det bara är ytterligare ett krav att uppfylla.
För min del har det varit si och så genom åren med att ibland har jag suttit och gjort alla själv eller tryckt foto på barnen och andra år har det blivit köpta i sista minuten med det höga portot för att de ska komma fram i tid, då räcker det att man lägger på dagen innan.


Det känns lite som jag har vunnit en stor vinst för häromdagen när jag körde ut från parkeringen på Maxi mötte jag en herre som tutade och pekade och viftade jag stannade såklart och han berättade att jag hade punktering på ena framdäcket. Han följde sen med mig bort till macken och fyllde på luft och såg till att allt gick bra att köra igen och hade det inte varit för honom hade jag kanske hunnit ut på motorvägen innan jag märkte något och då hade detta kunnat bli ganska kostsamt.
Senare på kvällen upptäckte vi att Max blivit av med sin nya mobiltelefon som han hittade dagen efter på bussen, ingen hade tagit den utan snällt lämnat in den till chauffören.
Så här i juletid har i alla fall inte jag råd med extra utgifter så som sagt det känns nästa som en vinst samtidigt som man ser att visst finns änglar.

Hoppas ni får goa dagar så här innan jul!


5 kommentarer:

Karin - Mina Rum sa...

Skönt att det fortfarande finns ärliga och hjälpsamma människor.

Julkorten är jättefina. Jag skickar också julkort. Men jag märker att det blir mindre och mindre av det bland mina vänner. Synd, tycker jag. Det är en fin tradition.

Kram!

Marina sa...

Vilken tur med trevligt folk ni stött på. Oscar tappade också en ganska ny mobil på bussen en gång men den såg han aldrig röken av igen trots att vi ringde busschauffören nästan direkt och bussen genomsöktes. Jaja...

Här är all handling avklarad förutom att jag kommit på att jag vill ha några blommor till bordsdekoration. Bara för att det är kul att göra det liksom. Får se om vi kommer iväg, jag kör inte bara för att köpa blommor.

Tack för det vackra julkortet! Är så imponerad av att du målar så fint. Vi skickar inte alls många julkort längre. Mest till släkten blir det.

Kram!

Annika Christensen sa...

Ja det finns många härliga medmänniskor och som tur är de flesta omtänksamma.
Ha en riktigt skön jul
Kram
annika

Livet på solsidan sa...

Skönt att (äntligen) få läsa om någon mer som inte är stressad över allt som måste hinnas med innan julen. Många verkar stressa så mycket, inte alls bra...

Skönt också att höra att det finns snälla och hjälpsamma medmänniskor "där ute".

Önskar dig och din familj en mysig julhelg!

Kram Tamara

Marina sa...

Tack så mycket för erbjudandet om crosstrainer. Tyvärr är där för lågt i taket för sådana saker. Vi kommer att få nöja oss med sådana övningar där man håller sig på golvet. Men jag klagar inte, man kan träna mycket ändå.

Kram o lycka till på nya jobbet sen.