fredag, september 30, 2011

Jag gillar Irland

Vi har varit på en resa till Irland igen, denna gången var det bara jag och Anders som flög till Dublin för att hälsa på Daniel. Vi passade på att ta en bussresa till andra sidan och fick se när Atlanten sköljer in mot klipporna i Black Head och Cliffs of Moher.Det är långt ner men så otroligt vackert.
Vi stannade en natt i Killarney och gick upp tidigt för en åktur med häst och vagn i deras nationalpark.Känns lite typiskt Irland att rätt vad det är så dyker en ruin upp, vår guide berättade säkert vad detta var för en men det fastnade inte i minnet. Han sa även att all växtlighet var ur led, de hade Rhododendron som stod i full blom nu och somliga växter hade inte gått i blom alls denna regniga sommar, precis som här då.

Blarney har ett slott som man ska upp högt upp i ca 65 meter högt och där lägga sig på rygg vid en öppning och kyssa en sten underifrån för att få talets gåva i sju år. Jag för min del får hålla tyst i sju år för jag fick stora skälvan där uppe och var glad att jag kunde ta mig runt och ner igen utan att dö.Jag gick hellre i Poison garden och i Fern garden.
Ja, vad mer? Jo vi var på national botaniska trädgården i Dublin, Jameson museet, tog en öl på The Brazen head som är deras äldsta pub byggt år 1198, en kväll var vi och spelade vi hundar och jag vet fortfarande inte huruvida det är bra för djuren eller inte ( de såg verkligen ut att gilla de ca 30 sekunderna ett lopp tog, men ändå ).
Jag tog en ca 500 bilder de dagarna vi var där och jag kan inte låta bli att lägga upp några till.

 I växthuset på Natinal botanic garden i Dublin

Rose garden

 Dublin by night

Jag och Anders i Dublin med Spiran i bakgrunden

Hoppas jag inte tråkade ut er men där är så underbart och jag önskar jag kunde förmedla lite av det.
Snart börjar vi renovera huset det ska få nya fönster och lite nya tapeter, så ni vet vad jag håller på med.

Ha det gott!

7 kommentarer:

gittan sa...

Avundsjukan smyger sig på... jag vill också till Irland (och till en massa andra ställen, helst alla på en gång) Mellandottern var på Irland för ett par veckor sedan och har redan bokat in nästa resa dit, helt såld på ön blev hon =P Men velpottan Olsson (det är jag det) har (nästan) bestämt sig för en tripp till Rom (eller kanske ändå Dublin "asg") Jag är hopplös när det gäller att välja, det finns ju så mycket fint att välja mellan och vi reser så otroligt sällan. För min del får du gärna dela med dig av fler Irlandsbilder =)
Ha en härlig fredag / Kram gittan

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Fint att vi fick se dessa semesterbilder.
Ja du, jag säger som Gittan, avundsjukan smyger sig på....och visst klä jag bra i denna gröna färgnyansen? Hehe
Trevlig helg, Kram Petra B.

Marina sa...

Åh, va fint det ser ut. Jag som inte längtar efter att resa så värst ofta måste ändå erkänna att Irland lockar mig och även Skottland.

Jaha, renovering, det ska ju göras det också ibland. Du visar väl bilder under tiden?
Här är ingen renovering på gång ännu men vem vet???

Ha det bra!
Kram!

Anja sa...

Hejsan Millan!
Så underbart reportage från ett land som ligger på min önskelista för utlandsbesök./Anja

Marina sa...

Jo tack, vi har en bra höst här men visst går tiden fort, som alltid. Därmed inte sagt att jag inte har tid med en fika med dig, det gör jag gärna.
Jag har också tänkt så att det är synd om dem som inte har förmågan att stanna upp och se sig omkring i vardagen. Det är ju vardagen som är livet, till stor del i alla fall. Helger, semester, resor, jul och liknande är en ganska liten del om man jämför därför gäller det att finna glädje i vardagen. Som att fota med en trevlig trädgårdsvän, fota en vanlige, men vacker, höstmorgon, glädjas över något blad som har en fin form eller färg...

Det där med ansvar har jag också funderat på flera gånger eftersom en granne har en hund som rymmer hit ibland. Vad händer om vår hund skadar hans hund på vår tomt???

Längtar efter att prata med dig märker jag.

Kram!

Milla på Österlen sa...

Åh Irland, jag har just kommit på att jag vill åka dit!
Såg reprisen (jag hade i och för sig sett den en gång tidigare)av Ps I love you förra veckan och fick ett starkt behov av att åka till Irland... Kanske har lite för lätt att bli påverkad av filmer, hm.. jag har aldrig varit där men det verkar vara så otroligt vackert!
Ha en bra vecka!
kram Camilla

NinaH sa...

Härlig resa ni gjort! Irland vill jag gärna besöka...nå´n gång!