lördag, september 03, 2011

trädgårdslust


Idag var det min tur att få låna modemet, passar på att göra ett inlägg.
Jag var ute en runda i solen och spanade läget får nog erkänna att jag hittar inte samma glädje nu som i våras antingen är jag mätt på trädgården eller är det för jag har fått insyn och jag är inte van att bli sedd när jag kryper omkring med kameran sen ska vi börja göra vid lite här inne som tar mitt engagemang.
Jag vet att jag brukar slokna frampå hösten men det brukar komma lite senare så det kan nog vara lite av allt.


Projekt insynsskydd är i full gång, trollpilen överlevde flytten och är högre än mina 168 cm så jag räknar med att den ska ge lite mer skymd sikt redan nästa år. Framför har jag satt en Americansk smällspirea den blir inte så hög men jag tror den blir snygg där ändå. Tänkte gräva ut bredvid pilen och sätta ytterligare ett träd eller hög buske där (eller bägge....)
Det och att sätta upp bättre växtstöd till vindruvan Sukribe vill jag ha klart innan jag höstar igen trädgården för i år. Båda mina vindruvor har vuxit ordentligt i sommar, kul eftersom jag trodde att Himrod hade frusit ihjäl i vintras och nu är den uppe på takdelen av pergolan och växer.
Se där det räckte med att jag började fundera lite på hur och vad jag vill göra för att suget skulle komma så jag passar på att gå ut och sågar lite brädor. Det blir kanske klart till i kväll om jag snabbar mig.

I morgon ska vi fira min mellanpojke som fyller 14 år, inte klokt vad tiden går tycker det var alldeles nyss som jag höll honom i famnen och snusade bebis.

Ha det bäst!

2 kommentarer:

Marina sa...

Grattis en dag i förskott till 14-åringen.

Lusten för trädgård kan väl visst gå upp och ner men jag känner inte någon nedgång ännu så länge. Beror nog på pergolan vi håller på med tror jag.
Förstår att du jobbar med insynsskyddet där. Dina planer låter bra. En grej som jag tycker är bra är att fläta i armeringsmattorna. Då blir det snabbt lite mer ombonat och skyddat. Jag använde klippet från elefantgräset i våras men innan ha rjag använt bambupinnar och även rakar pinnar från lindarna.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Låter spännande och lovande med dina druvor. Jag köpte två sorter på Bäckaskog som väntar på att bli planterade, varav en Himrod.

Förstår att du vill återskapa lite insynsskydd med tanke på "häckkapningen" tidigare.

Kram!