tisdag, oktober 18, 2011

Jag är nöjd


Denna trädgårdssäsong är över för i år möjligen lite kvar att ta undan och jag skulle kanske räfsa ner de sista löven när de faller och skydda några växter. Jag har stängt växthuset och konstaterat att jag har svårt att övervintra växter även i år. De flesta dog visserligen för mig förra vintern men jag har några pelargoner som hade varit trevligt att ha kvar till nästa år och hibiskusen som behöver bli lite större innan den kommer i jord (jag hade två men chansade och planterade den ena för att på så vis kanske ha en kvar nästa år).


Vi bytte ut vår gamla trasig luft/luft pump idag, jag hade planterat lite framför den gamla, den var ju trasig och så ful ändå, och det blev uppgrävt och ligger nu i en mysig hög tillsammans med lite annat överblivet skräp. Undrar om de tyckte växterna hörde hemma där eller det bara blev så, tänk så olika vi ser på saker och ting i så fall. Jag tänkte jag skulle försöka gräva ner det igen trots att det är ganska kallt här nu.


Idag är det akvarelldag för mig och om ni nånsin funderar på att börja måla så gör de för det är det bästa jag tagit mig för på länge, det är så roligt och befriande att ni anar inte. Fröken Katarina lär och visar och inspirerar mig på kursen och sen övar jag här hemma. Just nu testar jag nog mest olika stilar för det för så kul att leka med färgerna och kanske kanske hittar jag en egen stil som jag blir bra på, denna veckan har jag målat blommor tror jag ska fortsätta lite till med det.
Det har tom blivit så att när jag fotar så tänker jag på hur det skulle bli som akvarellmålning.

Nåväl, ni får ha det gott!


5 kommentarer:

Marina sa...

Naverlönnen var billig. Jag köpte den på Åbergs för ett par år sedan och nu är den ett träd (den har fått växa ganska fritt). Klart värd att ha!

Så kul att du gillar din målarkurs. Jag går och drömmer om en fotokurs jag.

Kram!

Karin - Mina Rum sa...

Det låter verkligen härligt med din akvarellkurs. Hoppas att du vågar visa lite här på bloggen framöver, skulle vara så roligt att se.

Skön känsla att vara nöjd.

Kram!

Livet på solsidan sa...

Gott att höra att du är nöjd!
Själv har jag lite kvar innan jag summerar och bestämmer mig för om jag är nöjd eller inte ;)

Vad roligt att du blivit biten av akvarellmålningen! Hoppas som Karin skrev här ovan att du vågar/vill lägga ut några alster här på bloggen.


Tamara

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Hej Millan,vad kul att du börjat måla. Nu är det snart dags att hänger krattan på kroken sista gången detta året. Då blir det kul med pyssel inomhus, din aquarell kurs kom lagom till sommarens slut.
Jag önskar dig en riktig mysig helg, KRAM Petra B.

Anja sa...

Millaaaan!!!
Har du snöat in helt i akvarellmålningar ;)Det var gôrlänge sedan du gjorde ett inlägg!/Anja