söndag, juni 19, 2011

Tankar en söndags förmiddag


Jag börjar komma ifatt igen, skönt, idag blir den sista rabatten klippt och rensad och det ser ut att bli perfekt väder för det.
Jag har kommit på att jag är beroende av jordgubbar minst en tallrik med gubbar, mussli och fil om dagen blir det och ibland mer. Då är det bra med en jordgubbsförsäljande dotter som ser till att vi alltid har färska jordgubbar fram till våra egna mognar.


Rädisor behöver vi inte köpa på ett tag, det kom mängder på den lilla raden jag satte somliga väldigt stora och andra mer i normalstorlek. Tänkte smaka dem i salladen ikväll.

Jag har svårt att fokusera tankarna på trädgård för det är ett reportage på TVn om sexuellt utsatta barn i idrottsvärlden, jag har så svårt att förstå hur det kan hända och att när något händer att det inget görs av andra vuxna för de inte vill "lämna ut" andra vuxna, att de hålls bakom ryggen så de kan gå vidare till nästa barn.
Känns som jag skulle kunna göra mig olycklig på den person som skulle utsätta mina barn för något, måtte det aldrig ske!


Nu blir det på med jobbebyxorna och ut och rensa ogräs.
Ha det gott idag!Oj vad stor headern blev, får ändra den till mindre men det får bli en annan dag....

7 kommentarer:

Möllebacken sa...

Gott med jordgubbar, verkar som mina plantor inte vill i år så det är köpegubbar som gäller.
Håller med dig i dina tankar om programmet, det är den stora rädslan man har när man lämnar sitt barn i andras händer. tycker att man har alla tentaklar ute hela tiden och hoppas på att ens sjätte sinne ska tala om för en om något är fel.

ha det gott i trädgården och ha en fin söndag.
Kram Pella

Marina sa...

Jag tycker headerna blev jättefin!

Det där som nystas upp nu är hemskt, riktigt riktigt hemskt. Så många som gått och mått dåligt i så många år. Man bli alldeles mörkrädd och förbannad.
Jag har läst en hel del om människor som blivit utsatta. Det är jobbigt att läsa om det men jag känner att jag inte kan blunda för det, de tär ju verklighet. Genom att läsa om det hoppas jag att jag ska kunna känna igen signalerna om det skulle komma ett utsatt barn i min närhet. Men man vet ju aldrig...
Tyvärr är det nog bara början på det som göms, det som ny kommit fram. Det var kyrkans värld för ett tag sedan och nu är det idrottens. Vad blir nästa? Vad är det som gör människor så sjuka att de utsätter barn för så hemska övergrepp?
Hellre uppfattas jag som överbeskyddande i sammanhang där sådant skulle kunna hända än att jag är godtrogen.

Nä, nu ska jag ut och ta tag i ett av sommarens stora projekt - göra om norrgavelns rabatt.

Kram!

Veronica sa...

Jordgubbar plockar jag lite varje dag. Blir så där lagom mycket till flingorna o filen. *ler*

Ja det där som dras upp nu m utsatta barn inom idrottsvärlden är för jävligt. Man kan tycka att barnen borde känna sig trygga där men tydligen inte där heller...

Ha en fin söndagskväll!

Kram/Veronica

Anja sa...

Hejsan Millan!

Så är det. Skulle jag komma på någon som förgriper sig på barn/mindreåriga - ja, då betyder följderna för egen del mindre. Jag skulle antagligen inte kunna hejda mig...Det är så otroligt främmande att kunna föreställa sig hur någon kan...yäck!/Anja

Ninnis sa...

Härligt med jordgubbar men andra "snuskiga" gubbar som inte kan låta barn vara trygga barn skulle jag lätt kunna mosa till...=/

Ha det !

Kram Ninni

Monica sa...

ja detta med att utsätta barn . Det som är så hemskt att de som gör det är inga människor som märks. Min chef berättade i förgår om sin granne som hade förgripit sig på barn i grannskapet, det är helt ofattbart,,skulle jag kunna döda någon så är det nog en pedofil, i ren ilska det är så sjukt. jag har svårt att tycka synd om dessa som gör det men ofta har de varit utsatta själva enligt expertrena,,var går våra ungar trygga undrar jag ibland i vilken förening undrar jag.

Nej nu ska jag stänga för det åskar här.
Ha en go vecka. kram Monica

NinaH sa...

Gott med jordgubbar! Så bra ha egen leverantör....så länge!;-)
Egenodlade grönsaker är ju särskilt härlig föda!;-)
Såg också reportaget i morse. Usch och tvi! Må de här avslöjandena ha det goda med sig att det leder till mer vaksamhet inom idrottsverksamheten för barn och ungdomar!