söndag, juni 05, 2011

Lite lyx i vardagen


Den Japanska klätterrosen börjar slå ut nu, den luktar så gott.
Jag är ledig några dagar och har all tid i världen att stanna upp och lukta på rosen, det är lyx.

Jag började ledigheten med att åka neråt Österlen tillsammans med Marina, det är tredje året vi gör en resa i trädgårdens tecken på våren.
I år var vi på Åbergs det var första gången jag var där och det lär bli fler gånger.
Köpte lite av varje både sånt som jag behövde och sånt som jag inte visste att jag behövde som en eucalyptus planta, den har så vackra färger på bladen, matta och grågröna.
Vi var en runda på Apotekarens trädgård, en snabb runda för det var inte stort och inte så mycket att se på men jag är glad att vi stannade till där. Jag är svag för Medelhavets trädgårdar och detta med betong, kakel, vatten och rostiga järn tillsammans med grönt och röda blommor det är något speciellt.
Mandelmanns, Kiviks trädgård och musteri fick med besök av oss innan vi åkte hem. En heldag, en lyxig dag för oss trädgårdsnördar.

I dag kommer jag att njuta av den alldeles nyutslagna pionen, den första här i år, plantera lite och plocka lite ogräs sen i kväll kör vi till Norje för att få våra band till Sweden Rock som vi ska till på tisdag. Då har jag kommit överens med resten av pionerna att de ligger på vänt och slår inte ut förrän jag är hemma igen men fram tills dess är det fritt fram.

Ha en underbar söndag!

2 kommentarer:

Marina sa...

Hoppas pionerna lyder dig.
Mina japanska rosor har inte slagit ut ännu men har gott om knoppar så det lär dofta underbart från dem sen. Njuter av kaprifoldoft och schermindoft så länge.

Ha det bäst!
Kram!

Smultronbo sa...

Mina pioner gör absolut inte som jag säger! Dom blommor för fullt och det går alldeles för fort, jag har bett dom lugna sig lite men dom lyssnar inte! Jag vill ju njuta av dom så länge det går! ;-)

Jag lottar ut en kotavla på Smultronbo, kom gärna förbi om du vill.

Ha en underbar dag!
Camilla