söndag, maj 01, 2011

Maj välkommen


Underbara maj är här och den började med växtmarknad på Kjugekull, jag kommer alltid hem med några fynd därifrån och iår blev det bla en ny vindruva, lavendel och några pelargoner. Fick även en låda med små plantor av Marina som hon hade över, de är i jord och omskolade och står på vänt allt efter deras behov.
Så det blev några timmars trädgård i dag med.

Jag har en självsådd buske som först började växa i en av mina större krukor och som återkom år efter år så jag planerade till sist ner den i jorden för jag tänkte att den kämpat så bra för att överleva här. Jag trodde först att det var krusbär sen vinbär och idag flera år senare upptäckte jag att det är en Måbärsbuske.


En hanplanta såg jag att det var. En envis rackare med stor livsglädje kan jag säga för jag har inte behandlat den så snällt, den är något uppstammad och klippt efter mitt eget tycke hur den ska passar in i och inte efter hur den behöver.
Alltid ska man lära sig nåt.


Har ni sett vad de sista dagar med sol har gjort? Mina Löjtnadshjärtan är nästan utslagna!
Såg även att min gamla pion har fått massor med knoppar och varje knopp hade minst tio myror var på sig, mår knoppen bättre om man får bort myrorna? Jag gillar inte när de kryper omkring där.

Till sist vill jag visa klematisen, det är nån sorts alpklematis men jag vet inte vilken och den har aldrig blommat som nu med så många blommor. Kul att den trivs och det är ju detta man jobbar för, att de ska trivas och frodas och belöna en med sin skönhet.

Med detta önskar jag er alla en skön söndagskväll!


3 kommentarer:

Marina sa...

Tack för idag!

Myrorna ska du inte göra något åt, det finns alltid sådana på pionknopparna och gör ingen skada. Knoppen utsöndrar något som de gillar.

Så fin klematisen är. Jag har inte heller namn på min "alp".

Mina löjtnatshjärtan blommar inte ännu men de rosa är på gång. De bita fick flytta hastigt och lustigt så den tar nog lite extra tid på sig i år.

Nu stundar en ny arbetsvecka och rabatten jag pratade om idag blev inte rensad så jag får försöka göra det en kväll under veckan. Har ju mina nya växter att plantera också. Härliga "bekymmer" att ta tag i efter jobbet.

Ha det bra och tack för att du finns!
Kram!

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Vilken fin klematis. Köpte mig en sådan alpklematis för 2 veckor sedan, den heter `Tage Lundell´.
Jag du, sommarvärmen förra veckan var härlig, men nu blev det ruskigt kallt på eftermiddagen.
Ha en underbar kväll, Kram Petra.

NinaH sa...

Nu börjar det nästan bli trångt bland alla ljuva växter, va?!;-)
Men oj vad kul det är- eller hur?! Och så fint det blir hos dig!! Hoppas snart få tillfälle se förändringarna?!!;-)