lördag, augusti 09, 2014

Söt, sötare och äckligast


Den ser nästan ut att vara tecknad, som en fantasi katt eller nåt och den är så pyttig att man måste ligga ner för att se den riktigt, det räcker inte att bara böja sig lite.
Det borde vara en viol av nåt slag men jag har såklart glömt bort namnet.


Denna dansande prinsessan får man med böja sig ner för, häromdagen såg jag inte en endaste knopp idag fanns både knoppar och utslagna blommor. Och nä inget namn där heller.
Egentligen spelar det inte nån roll för mig vad de heter det är bara när man pratar om den eller vill ha fler som det är bra att veta namnen.

I min gamla trädgård var jag noga att dokumentera alla rabatterna och när det blommade, här började jag med det förra årets första plantering sen efter hand som växterna dog eller blev uppätna glömde jag bort att skriva om när jag planterade nytt.
I år har jag blivit en bättre snigeljägare så numera klarar jag av att klippa sönder och plocka upp resterna snabbt och effektivt, har nog fått ett trettiotal i kväll efter regnet.
Klipp klipp!
Fast jag tycker fortfarande det är fruktansvärt äckligt och håller andan när jag gör det som jag är rädd att de ska lukta illa med när man gör det.
Det ser i alla fall ut som det mesta jag planterat överlever, utom då alla Rudbeckior jag satt och Höstsilver axen kom inte denna gången heller.
Nu har jag en ljus Rudbeckia som fått stå kvar i sin kruka i väntan på fuktigare väder och jag vågar knappt plantera den för där där jag vill ha den är det alltid gott om sniglar och sätter jag den på det andra alternativet kanske den lockar till sig sniglarna dit och då käkar de upp allt annat där med. Om jag har otur.
 
Ha det gott!

 

2 kommentarer:

Marina sa...

Läskigt och tråkigt med sniglarna. Blä!

Murbräcka kallar jag den lilla söta violliknande på första bilden. Fuchsian, är det den perenna? I så fall är det Fuchsia magellanica alba (F mag. Alba).

Vi kanske kan ha kamerorna med oss nästa gång vi tränar tillsammans? Fota varandras teknik lite. Jag behöver mer bålstyrka och även rumpmuskler. Löpsteget, ja, där finns en de att önska...

Kram

Karin - Mina Rum sa...

Fy för sniglar! Jag är så glad att jag inte har något problem med dem här. På vårt lantställe hade vi miljoner och åter miljoner mördarsniglar. Ett riktigt elände.

Jag kallar den lilla söta översta blomman för murreva. (Torskemund på norska och Cymbalaria Pallida på latin.)

Kram!