fredag, augusti 22, 2014

Bara en sittplats


Här satte jag mig en stund idag, en mysig plats där man är omgärdad av grannens ros, fläder och forsythia som hänger in till oss och ger ett skönt insynsskydd mot grannen själv sommartid. Det som inte är lika mysigt är utsikten.


 Eller jo, om man fokuserar på fågelbaden jag köpte av Christine eller vädden som svävar eller bergormroten som blommar igen då är den ok. Men inte om man som jag ser vägen bak med alla som kommer och går förbi.
Fast


där har jag några buskar på tillväxt som kommer att flyttas lite till våren och om man sätter dem dels längs staketet mot farbror G och dels i vinkel in mot huset så kan det bli en fin hörna som ramar in trädgården.
Staketet är väl ca halvmetern högt kanske och buskarna blir högre än jag ritade om jag inte klipper dem, trädet hoppas jag höjer känslan lite av rum med väggar.
Vet inte alls vilken sorts träd jag ska plantera väljer mellan allt tror jag, vill ha både fruktträd och "extra vackra" träd som klotlönn och katsura som blir så underbara på hösten.
Hur ska man tänka där?
Storlek spelar stor roll, det får inte bli för stort och så måste det gilla lerjord. Helst inte för dyrt men ändå ganska stort när jag planterar det.
Trädet bakom, borta vid vägen, är vårt enda träd på tomten en stor och ståtlig Magnolia som är vackert på våren därav att jag tänker på höstprydnaden.
Tål att tänkas på.

Ha en skön helg!

2 kommentarer:

Marina sa...

Härlig plats att fundera från.
Det låter som en bra plan tycker jag att plantera längsmed och sedan vika inåt. SÅdär riktig lerjord som ni har har väl Tamara också? Kanske höra med henne om trädtips, vad som trivs.
Jag älskar ju min katsura, året om. Men jag har ingen aning om vilken jord den klarar. Går ju enkelt att kolla upp iofs. Jag ska inventera min "tillväxtzon" och finns där något som platsar hos dig så vet du att du har första tjing.
Nu är jag supertaggad för dagens träff. Dags att byta om tror jag.

Kram

gittan sa...

Insynsskydd är guld värt tycker jag så jag förstår dig! Katsuran är en av mina favoriter, växer i styv lera här hos mig så det borde väl fungera lika bra i lerjorden på din sida skåne :) Vi har även en klotlönn och visst är den fin MEN när man väljer ska man tänka på att ta en med högre stam än man vill ha kronan på eftersom de faktiskt växer ganska mycket neråt när de får blad! Vi köpte en som vi skulle kunna stå rakryggade under utan problem och det går de verkligen inte, jag kan huka på sin höjd. I övrigt så blir kronan på den gigantisk i bredd om man inte klipper den, men väldigt snygg. Svårt att välja träd, jag ångrar inget av dem men som sagt höjden på Klotlönnens stam borde varit mycket högre / Kram gittan