söndag, augusti 24, 2014

Halvdant och helrätt


Började dagen med en promenad på Krutbruket, när vi kom ner till Helgeå ångrade vi att vi inte tog med oss fika men då var det så dax att tänka på så det får bli nästa gång istället


Underbart sätt att börja dagen på och ett perfekt sätt att avsluta veckan med.
Tid för kontemplation tänkte jag när jag gick där men när jag kom hem och slog upp ordet var det nog inte riktigt så, jag kom inte närmare Gud men jag renade mina tankar dock, så en halvdan kontemplation  blev det.

En halvdan insektsholk blev det med idag.


Jag hittade ett bambuhus på Netto som jag har målat med vit färg och tänkte fylla den med avklippta bambupinnar. 
Vet ni att man inte kan klippa av sådana utan måste såga och då fransar de sig och går sönder?
Och sen kan man undra hur många sådana som krävs för att fylla huset, så jag har några tegelstenar som jag tänkte man kunde dela i lämplig storlek, det är jättesvårt att dela dem rakt av men vem vet om insekterna vill ha raka linjer eller om de kan tänkas sova på diagonalen med.
Så jag gav upp inte ens halvvägs för det kommer kanske nya insektsholkar på Granngården som man kan köpa eller att jag kommer på ett superbra sätt att dela tjocka bambupinnar på. 
Kanske kan man be svärfar han brukar gilla såga.

Men något som inte blev halvdant utan helrätt i helgen är löprundan vi var ute på igår.
Jag är mäkta stolt över mig själv som hade som mål först att klara springa i 40 minuter men det ändrades till att klara nästan 8 km som blev snäppet över 10 km istället.
Utan att gå! 
Jag visste inte ens att jag ville springa en mil och nu vill jag definitivt göra det igen när tillfälle ges.

Nu är jag i alla fall redo för en ny vecka
Ha det gott!
 

2 kommentarer:

Marina sa...

Jag tänkte också på det där med fika när jag kom till ån och jag tror nästan att jag pratade högt för mig själv där: Åh! Wow! Oj! Underbart! Fantastiskt!...Många fina adjektiv där. Jag var helt tagen av den fina naturen som dolde sig där och kunde inte fatta att jag aldrig ens varit i närheten av stället. Tänk vilka höstfärger där måste bli och tänk en kall och isig vinter så fint där kan vara då. En vårdag är nog inte heller alls tokig. Där är nog fint hela året :)

Gillar ditt insektsbo, eller början till det. Bambu är inte enkelt att klippa men jag har lyckats klippa elefantgräs i småbitar. Det kan man också använda istället för bambu.

Vilken runda det blev! Jag kommer absolut springa där igen. Både 7,7, som det var tänkt, och den vi sprang igår. Sådär långt som milen gör jag inte så ofta men någon gång då och då är det kul. Är kroppen så pigg som igår är det dessutom skönt.
Så imponerad av dig som klarade springa hela tiden. Både fysiskt och mentalt.

Nu laddar jag om för ny vecka och stoppar in andhämtning, energipåfyllning, tid av ro eller kanske kontemplation (utan Gud, kalla det vad man vill.
Körde 30 minuters yoga imorse innan någon annan var vaken. Jag, solen och Ronja i uterummet. Bra start!

Kramar

Karin - Mina Rum sa...

Hoppas att du kommer på något fiffigt sätt att dela bambu, för jag tror att insekterna gärna skulle flytta in i din holk. Trasar bambu sönder sig även om man sågar med något riktigt fintandat, typ bågfil?

Vad duktiga ni är som springer så långt!

Kram