lördag, april 06, 2013

Längesen sist!


Det var så längesen jag var här inne att jag nästan glömt bort hur man hittade allt för att skriva och redigera. Antar det kommer efter hand nu.
Vi är på plats och har renoverat det mesta av det vi ansåg vara akut.
Det har varit mycket roligt att renovera så som vi har gjort nu men samtidigt är det skönt att det börjar bli klar, att man kan sitta ner och inte göra något alls utan att känna att man borde städa, plocka undan verktygen, köra skräp på tippen eller vad det nu har varit som krävde att åtgärdas.
Som nu att sitta vid datorn på en eftermiddag, ren lyx.
Jag tog fram min kamera med idag och den har inte blivit använd sen innan jul så batteriet måste laddas innan jag kan gå loss med den, nu minns jag inte om vi hade den på julafton ens men jag har en ganska bra kamera i mobilen som däremot har blivit flitigt använd så all renovering har dokumenterats noga men med skiftande bildkvalitet kan man säga.
Jag kommer nog att lägga upp lite renoveringsbilder så ni slipper inte dom men det får bli lite mer så där efterhand.

Men trädgården då?
Här finns ett stort Magnoliaträd i hörnet mot gatan sen finns här de klassiska rabatter framför huset både invid huset och muren mot gatan, bak går det en rabatt runt om vid staketet mot grannarna och vad jag kan se är det mest lökar och kärleksört som finns i dom, tror det står en Rhododendron med och några andra liknande mörka bladbuskar.
Och en trädpion lite bakom magnolian som man ser när man kommer ut på trappan om den har överlevt dvs.

Vid en flytt så lämnar man en del men får annat istället så trädgården som jag lämnade var i mitt tycke bättre än denna men här finns ett uterum som man kan ha stor nytta av.
Som typ ett jätteväxthus.
Det är byggt längs med hela huset ca 10 meter långt och fyra m brett mot väster, det har fyra stora en-glasfönster och en stor port på skenor även den med fönster, gavlarna har vars ett blyinfattat fönster med rutor i många färger (kanske inte världens snyggaste) och taket som vi håller på att byta ut nu är delvist trä och delvist plast.
Förmodligen är det mycket varmt där när solen skiner på sommaren men vår och höst känns väldigt mycket längre med ett sånt rum plus att eftersom det är så stort och jag tror man kan öppna två av fönstren inbillar jag mig att jag kan ha många växter där, både tomat och citrusträd har jag tänkt mig.
Ja jag har tänkt mig många fler växter men får hålla mig lite tills taket är på plats och jag har byggt upp bänkarna som jag tänkte ha allt på sen får vi se.

Det är kö till datorn så jag får säga så så länge.
Ha det gott!


 

3 kommentarer:

Marina sa...

Åh va kul att du hade tid att skriva lite. Har tänkt så mycket på er och jag tittar mot huset så gott som varje gång jag kör å¨vägen utanför. Det blir ju ganska ofta :)
Stefans ena syster med familj har köpt hus ett par gator bort från ert och de flyttar in i maj.

Magnolia låter ju jättelyxigt tycker jag som äger en som vägrar blomma.

Allt är bra här annars.

Kram

Karin - Mina Rum sa...

Välkommen tillbaka! Ska bli så spännande att följa dig i nya huset. Både renoveringarna och trädgården. Jag antar att du ser fram emot att upptäcka vad som finns i trädgården i sommar, de skulle i alla fall jag göra.

Kram!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.