tisdag, januari 10, 2012

Sociala medier


Ibland eller ganska ofta på sista tiden har jag låtit mig bli provocerad på facebook (skriver låtit eftersom det är högst frivilligt att ha konto och läsa där). Där finns en grupp för byns invånare om vad som hänt/händer i byn eller annat kul som man vill delge andra men ibland blir det rena sandlådan där med tonårsföräldrar som ondgör sig över andra tonåringar (kan tänkas för att skydda sina egna icke helt oskyldiga barn).
Eller som igår kunde man läsa om en som var ute och gick och blev förföljd av en shih tzu och när hon gick emot hunden för att schasa bort den visade han tänderna och gick till anfall mot henne, hon förklarade att nästa gång det hände skulle hon skicka sin egna stora hund på den och inte bry sig om fall han blev påkörd av bilar och att hon tänkte på byns barn.
Det var Ozzy hon hade träffat på.
Det vet jag eftersom en granne kom hem med honom, denne granne har två barn varav den ena gärna kommer och går ut med honom så jag vet att barnen han känner inte behöver vara rädda för honom, jag vet däremot såklart inget om anfallet och hur det gick till där men att han visade tänderna kan han inte rå för.
För en sekund var jag så sugen på att svara henne i samma arga anda men då hade jag ju sjunkit ner till samma nivå och jag har bestämt mig för att aldrig ge mig in i dessa diskussioner där (eller uppfostra mina barn genom dessa sidor).
Fast jag svarade ändå henne med att det var min hund mest för att det inte finns så många av hans sort i byn och vi får ju stå för detta att han rymmer när han kan även om han är bunden i stort sett alltid när han är ute pga det.
Hennes upplevelser är för henne sanna men jag för min del känner att jag får ta "hundhuvudet" för alla hundar som har rymt i byn och att lilla Ozzy blir utmålad som en farlig hund vilket han inte är.


"Allt rolig är bra för magen" betyder det som muminpappan säger och jag ska tänka på det en stund istället för att sitta här och vara irriterad över sånt jag ändå inte kan påverka.
Tror jag ska ta fram lite trädgårdsböcker och börja leta blommor jag vill plantera, bra för humöret.
Annat som är bra för mitt humör är mitt jobb, jag är så glad att jag vågade byta och göra detta.

Ha det gott!

7 kommentarer:

Marina sa...

Kloka du! Jag kan absolut förstå din frustration över den typen av människor men jag beundrar dig för att du inte sänkte dig till hennes nivå. Visst kan man vara irriterad över saker/personer/tonåringar/hundar...men man tar inte det i sociala medier på det sättet. Så tycker jag!
Just nu jobbar jag också mycket med att fokusera på rätt saker, välja vad jag irriterar mig över och vad jag lägger min energi på och här används också trädgårdsplanering för det. Just nu ska jag fika med min älskade familj = ger mig styrka och det är roligt och bra för magen som muminpappan sa.

Många kramar till dig!

Annika Christensen sa...

Grr så irriterad jag hade varit men du var ju klok nog att hålla dig lugn. Tänk vad mycket konstigheter det kan spridas fort som elden.
Ha det gott
Annika

Livet på solsidan sa...

Man slutar aldrig förvånas över hur vissa människor beter sig... *suck* Bra gjort iaf att du lyckades fokusera på andra, viktigare (trädgård) saker ;)

Kul också att höra att ditt jobbyte blev lyckat! Visst tar det på krafterna att byta miljö, men du kommer snart in i det.

Hälsar Tamara

Karin - Mina Rum sa...

Bra, att du inte gav igen till denna trångsynta människa. Visst var det kanske så att hon kände obehag när hon stötte på Ozzy, men att vräka ur sig sådär helt offentligt är inte försvarbart.

Att shih-tzus har en tendens att dra iväg på egna äventyr är inte helt ovanligt. Vår kille kunde dra iväg på långa "promenader". Och att din pys har underbett kan han ju inte rå för. När hon nu själv var hundägare tycker man att hon borde veta bättre.

Kul i alla fall att ditt nya jobb känns bra.
Kram!

gittan sa...

Jag kan ju inte förstå varför man skriver om det på Fb istället för att prata med dig/er! Om byn är så liten att alla ändå vet vems hund det är så vore det ju det enklaste. Rymlingar har en förmåga att ge sig iväg oavsett hur man försöker motverka det och det är ju knappast så att du släpper ut honom vind för våg - men dumma människor finns det gott om! Bra att du höll dig lugn, oftast vinner man själv på att inte svara på "dumheter" med en gång utan hinna tänka efter en stund först så den värsta ilskan hinner lägga sig och det sunda förnuftet komma tillbaks (sån är iaf jag)

Desto roligare att höra att du trivs med ditt nya jobb!
Kram gittan

Nettan sa...

Många människor som skulle behöva lära sej att använda sin energi på rätt sätt. Jag har blivit mycket bättre genom åren att fokusera på det som är viktigt i livet.

Kramis Nettan

( Du är så duktig som stod emot.. )

Camilla/Rufft och Sött sa...

Hej på dig!
Japp, du har rätt om avstånden. Sen är det 15 mil till norrut till Sorsele där vi är uppvuxna och där vi har kvar den största delen av vår släkt. Vi skulle ju lika gärna ha kunnat flytta till Spanien egentligen, vi har ju ändå lämnat allt och alla så långt borta. Ibland är det verkligen jobbigt och jag får dåligt samvete, men det kan inte hjälpas, vintern i norr är HEMSK i mina ögon. Några veckor som vi haft nu däruppe är mysigt och ok, men inte snö till i maj-juni!!!
Vi tycker ju att förra vintern här var jättekort när snön försvann i mars hihi!

Vilka suringar det finns! Att man orkar skriva i sociala medier om nåt så löjligt! Tur att du "höll dig i skinnet" och behöll lugnet!
Vilken sötis med sitt underbett, brorsan hade besök av en liten hund med underbett under julen, sööt!
Ha det gott!
Kram Camilla