söndag, november 24, 2013

Veckan innan advent

En vecka kvar till advent.
Jag är lite kluven i år, brukar vara antingen eller att antingen kör vi fullt ut med pynt och hemlagat julbord med gotter eller knappt något alls av nåt utöver standard liksom.
I år är första året i detta huset så inget kan ställas där det brukar och mycket av våra stakar och pynt tror jag inte ens kom med i flytten hit (hoppas jag) så allt som ska fram får funderas lite extra på och jag har faktiskt redan köpt två nya adventsljusstakar och röda gardiner så det lutar åt en antingen jul här i år.
Godisrecept har jag redan spanat in några nya, ska bara komma ihåg var jag såg dom annars blir det säkert både knäck och rocky road som vanligt.
Får börja skriva matlista med, tösen kommer hem i jul och hon vill ha det vegetariska alternativet vilket är ganska svårt att komma på. Förra året blev det en del med grönkål som var nytt för oss både stuvad grönkål och grönkålspaj med valnötter tror jag det var och i år behåller vi den stuvade kålen och hittar på nån annan paj eller sallad att ha till.
Kom på en fikonsallad som brukar smaka mer och som passar på julbordet.

8-10 fikon
150 g cheddarost (eller annan god lite stark ost i tärningar)
2 äpplen
150 g ruccola
1 dl valnötter
dressing:
2 tsk fransk senap
1/2 dl olivolja
salt o peppar

Det var nåt år sen jag gjorde den så kanske den passar i år .

Men än är det goda tider och stressar det gör jag aldrig och tänker inte börja med i år heller, det som blir gjort blir gjort annars inte och det blir en fröjdefull jul i alla fall. Eller hur.

Ha en fortsatt skön söndag!

3 kommentarer:

Marina sa...

Stressar gör inte jag heller. Det är nu flera år sedan jag började med "vågade vägra julstress". Känns bra.
På söndag ska vi fira min och Stefans födelsedag, sådär lite mittemellan. Det blir glöggkalas med lite glögg (såklart) och en del tilltugg.
Julen brukar vi vilja ha klassisk. Det blir ofta samma mat, samma pynt som tas fram (men färre tomtar nu än när barnen var små), samma jullåtar...Det viktigaste är känslan och tiden tillsammans.

I ert "Nya" hus är det såklart inte så lätt att göra samma. Det kan säkert bli jättebra ändå och det bästa måste ju ändå vara att dottern kommer hem.

Kramar

Livet på solsidan sa...

Sån "otur" att inte allt pynt kom med i flytten ;)
Jag är ingen större jul-fan och stressar inte heller upp mig inför julen. Det finns så många andra som är bra på just den saken. Fast julgodis och bakning blir det en del ändå. Tänkte prova på skumtomtsfudge till helgen. Det låter inte jättegott egentligen, mer kul. Vi får väl se hur det smakar.

Ha en fin vecka!
Kram Tamara

Ika sa...

Trevlig lucia!